Limita de vârsta minimă pentru carnet va fi mărită

Numărul mare de accidente cu tineri ar putea duce în SUA la ridicarea vârstei minime necesare pentru primirea carnetului de conducere de la 16 la 17 sau chiar 18 ani.

Limita de vârsta minimă pentru carnet va fi mărită Limita de vârsta minimă pentru carnet va fi mărită

În SUA, aşa cum se ştie, dacă ai implinit 16 ani deja poţi să conduci o maşină. Însă un institut creat de companiile de asigurări pentru cercetări în domeniul siguranţei rutiere propune ca limita de vârsta minimă necesară pentru a putea lua carnetul de conducere să fie ridicată de la 16 ani la 17 sau chiar 18. Potrivit studiilor de specialitate, principala cauza a deceselor în rândul tinerilor americani este reprezentată de accidentele de maşină.

Astfel, pentru început este în plan o campanie de informare a publicului cu privire la pericolele reprezentate de accidentele rutiere, însă cercetătorii americani au descoperit şi lucruri destul de şocante legate de cultura auto de peste ocean: peste două treimi din tinerii morţi în accidente rutiere nu purtau centura de siguranţă. Iar acest lucru va fi foarte greu de schimbat.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.