Locurile de parcare publice din Bucureşti s-ar putea închiria pe abonament. Ce preţuri sunt anunţate pentru fiecare zonă

Preţuri speciale pentru locuitorii din zonă!

Locurile de parcare publice din Bucureşti s-ar putea închiria pe abonament. Ce preţuri sunt anunţate pentru fiecare zonă Locurile de parcare publice din Bucureşti s-ar putea închiria pe abonament. Ce preţuri sunt anunţate pentru fiecare zonă

Autorităţile din Bucureşti au pus în dezbatere publică tarifele pentru închirierea locurilor de parcare care aparţin domeniului public şi privat. Pe lângă tarfie, pe site-ul Primăriei pot fi verificate şi cum au fost delimitate zonele.

Vor exista trei zone: Zona 0, Zona 1 şi Zona 2, iar pentru fiecare dintre acestea vor exista tarife diferite aplicabile pe oră, săptămână, lună, semestru sau an. Abonamentele săptămânale vor fi valabile de luni până vineri, între orele 7:30 şi 19:30. 

Astfel, în Zona 0 (centrul Capitalei) o oră de parcare va costa 10 lei, 300 de lei pentru o săptămână, 1000 de lei pe lună, 5400 de lei pe semestru şi 9600 de lei pe an.

Pentru riverani vor exista abonamente speciale care vor costa 500 de lei pe lună, 2700 pe semestru şi 4800 de lei pe an. 

În Zona 1 tariful pentru o oră de parcare va fi de 5 lei, abonamentul pe o săptămână va costa 180 de lei, 600 de lei pe lună, 3240 pe semestru, iar pe an, abonamentul va costa 5760 de lei. Pentru riverani abonamentul pe o săptămână va ajunge la 300 de lei, pe semestru 1620 de lei, iar pe an 2880 de lei.

În Zona 2 o oră de parcare va costa 2.5 lei, un abonament pe o săptămână va costa 90 de lei, 300 de lei pentru o lună, 1620 de lei pentru un semestru, şi 2800 de lei pentru un an. 

Riveranii care stau în această zonă pot achita un abonament care va costa 150 de lei pe lună, 810 lei pentru un semestru şi 1440 lei pentru un an. 

De asemenea, pentru agenţii economici vor exista tarife diferite pentru utilizarea unui loc de parcare pe timp limitat de 3 ore. 

Pe de altă parte, sancţiunile aplicabile pentru cei care nu respectă regulile pornesc de la 200 de lei, urmând ca acestea să crească în funcţie de durata timpului cât maşina este blocată. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.