Logan va fi concurat în Rusia de Geely King Kong

Credeaţi despre King Kong că e doar un monstru din filme? Ei bine, iată că e şi numele unei maşini chinezeşti. Care se va fabrica în Rusia şi va încerca să ”mănânce” Loganul.

Logan va fi concurat în Rusia de Geely King Kong Logan va fi concurat în Rusia de Geely King Kong

Când auzi King Kong, ţi se face puţin teamă. Iar, în cazul Loganului, ar putea fi un prim pas de dominare psihologică din partea chinezilor de la Geely, care au în catalog o maşină denumită chiar Geely King Kong. Dar care... e foarte departe de imaginea teribilului personaj de film.

De fapt, Geely King Kong nici nu va fi comercializat în Europa cu această denumire, ci cu una mult mai fadă: Geely MK Sedan. Totuşi, maşina se anunţă un pericol real pentru Logan, cel puţin pe piaţa auto din Rusia. Şi asta deoarece Geely MK va fi prima maşină produsă în Rusia de către fabricantul chinez.

Conform cotidianului rusesc Slon, Geely va construi o fabrică nouă în Rusia, unde, deocamdată, asamblează maşini în colecţie CKD prin intermediul partenerului Derways. Noua fabrică va însemna atât noi locuri de muncă, dar şi noi posibilităţi pentru industria orizontală, chinezii dorind să integreze cât mai mult din producţie în Rusia.

Analiştii ruşi estimează că noua fabrică va avea o cadenţă de circa 30-35.000 de unităţi pe an, suficient pentru planurile de dezvoltare ale chinezilor în Rusia - unde anul trecut au avut vânzări palide, de circa 2.000 de maşini, mult sub concurenţi precum Chery, Lifan sau Great Wall.

Deocamdată, nu există date concrete despre locaţia noii uzine sau când va fi aceasta gata, dar se ştie că primele modele construite pe plan local vor fi ML Sedan (King Kong în China) şi FC Sedan (care probabil se va numi Vision). Adică două modele care se anunţă competitori foarte serioşi pentru Logan, respectiv viitoarea Dacia Sedan.

CREDEŢI CĂ DACIA AR TREBUI SĂ SE TEAMĂ DE CHINEZUL KING KONG?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.