Mărţişorul de anul acesta aduce cu sine lansarea platformei Femei în Motorsport

Autor: ProMotor 01 mart. 2019 Știri auto

Mărţişorul de anul acesta aduce cu sine lansarea Femei în Motorsport, o platformă dedicată promovării femeilor din toate ariile automobilismului şi motociclismului din România. Cu aproape 30 de membri în faza iniţială, invitaţia este acum deschisă pentru toate femeile active sau implicate în trecut în motorsportul românesc, atât ca sportivi, dar şi în roluri de oficiali, organizatori, team manageri, PR, fotografi, jurnalişti, ingineri, mecanici, etc.

Proiectul aparţine pilotului Cristiana Oprea, care începând cu 2016 a readus  în atenţia tuturor pasionaţilor de maşini ideea de echipaj feminin de raliuri. În iulie 2018, ea şi copilotul Diana Haţegan au devenit primul echipaj feminin românesc care au participat la un raliu în afara ţării în ultimii 50 de ani, la ERT Rally Sliven în Bulgaria. 

Printre primii membri care au acceptat iniţiativă se numără Mihaela Beldie (copilot raliuri, prima si singura femeie care a reprezentat Romania in Campionatul Mondial de Raliuri pana in prezent), Carmen Poenaru (prima româncă care obţine titlul de campion absolut de raliuri în 2017, din postura de copilot), Alina Bunica (raliuri), Ramona Rusu (pilot de drift şi raliuri, campioană Queen of Europe 2014), Andreea Goga (pilot Motociclism Enduro), Roxana Ciuhulescu (sportiv pluridisciplinare, organizator şi promotor), Ana-Maria Pascaru (10 ani de experienţă ca PR în motorsport), Laura Savu (organizator Women Rally). 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide