Nokian lansează două noi anvelope: Powerproof şi Wetproof

Autor: ProMotor 02 apr. 2019 Știri auto

Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres va lansa două noi produse, denumite Nokian Powerproof şi Nokian Wetproof. Anvelopele au obţinut punctaje maxime în diferite teste şi vor fi disponibile spre vânzare începând cu această primăvară.

Noua anvelopă de vară Nokian Powerproof este  proiectată pentru un condus rapid, face faţă tuturor condiţiilor de vară, oferind un echilibru plăcut.

„Noua anvelopă Nokian Powerproof are reacţii incredibile la comenzile din volan. Aceasta este principala caracteristică pe care trebuie să o deţină o anvelopă de calitate. Dacă anvelopa vă oferă încredere atunci când conduceţi, atunci ea vă oferă şi siguranţă.”, a declarat Mika Häkkinen, un profesionist al vitezei şi dublu campion mondial de Formula 1, care a împărtăşit din experienţa şi cunoştinţele sale în timpul testării şi dezvoltării produselor.

Gama vastă de dimensiuni ale acestei anvelope de vară cuprinde 51 de produse cu dimensiuni de la 17 la 20 de inci, cu indici de viteză W (270 km/h) şi Y (300 km/h).

Anvelopa Nokian Powerproof a fost evaluată „EXEMPLARĂ” în cadrul testului pentru anvelope de vară AutoBild Allrad din Germania. Nokian Powerproof a primit şi calificativul Tire Performance din partea organizaţiei independente de testare TÜV SÜD, anunţând performanţe versatile şi cuprinzătoare.

Wetproof, destinată condusului în siguranţă pe carosabil umed

Noua anvelopă Nokian Wetproof este inamicul acvaplanării. Caracteristicile cele mai importante ale acestei anvelope sunt abilitatea excelentă de frânare pe carosabil ud şi rezistenţa la acvaplanare.

Pentru a asigura confort maxim şi siguranţă superioară, banda de rulare a anvelopei este împărţită în două zone funcţionale. Această nouă tehnologie, numită Dual Zone Safety, oferă o combinaţie excelentă de performanţe pe suprafeţe uscate şi ude. Zona pentru stabilitate de pe partea exterioară a anvelopei asigură o stabilitate mai bună şi o manevrabilitate mai uşoară, iar zona de siguranţă pe suprafeţe ude aflată pe partea interioară a anvelopei sporeşte aderenţa şi rezistenţa la acvaplanare pe drumurile ude. În plus, compusul de cauciuc Aqua Hybrid creşte siguranţa în condiţii de ploaie. Acest amestec de cauciuc de nouă generaţie, cu tipuri de polimeri avansaţi şi structură de siliciu îmbunătăţită, asigură o aderenţă excelentă pe carosabil ud şi costuri reduse la carburant.

Noile anvelope Nokian Wetproof sunt disponibile pentru categoriile de viteză T (190km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) şi W (270 km/h), oferta completă de dimensiuni incluzând 46 de produse cu dimensiuni de la 14 până la 20 inci.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide