Nu încercaţi asta acasă: O Tesla Model X trece prin apă ca un off-roader autentic - VIDEO

O Tesla Model X îi surprinde pe reporterii postului de televiziune american KSFY News în timp ce transmit despre efectele inundaţiilor, traversând o zonă acoperită de ape în stilul unui off-roader autentic.

Traversarea cursurilor de apă este o provocare pentru maşinile cu motoare cu combustie. Apa intrată în cilindri poate avea consecinţe catastrofale pentru motor, ca să nu mai vorbim de efectele apei asupra circuitelor electrice ale motorului. Ştim cu toţii ce se întâmpla când un Oltcit era surprins într-o zonă inundată. Cu un distribuitor poziţionat foarte jos în ciompartimentul motor, Oltcit era o victimă sigură a apei, astfel că şoferul acestuia nu avea altă soluţie decât să apeleze la binevoitori pentru a o împinge într-o zonă uscată.

Aparent, felul în care este construită Tesla Model X o face imună la astfel de probleme. O maşină electrică nu are nevoie de aer pentru a funcţiona, iar circuitele electrice par suficient de bione protejate de apă pentru a-i permite să se scufunde nestingherită. Cu astfel de calităţi, ne imaginăm că maşinile electrice ar fi candidate ideale pentru parcurgerea terenurilor dificiile şi mai ales pentru traversarea cursurilor de apă.

Reporterul postului de televiziune KSFY News tocmai prezintă situaţia inundaţiilor din Mitchel, Dakota de Sud (SUA) când şoferul unei Tesla Model X se decide că poate traversa zona inundată din spatele reporterului. Reporterul mai apucă să-i sfătuiască pe telespectatori să nu urmeze exemplul celui cu Tesla, pentru ca imediat să alerge pentru a se feri de valurile provocate de fanul maşinilor electrice.

După cum se poate vedea din videoclip, apa acoperă aproape în întregime capota (era cât pe ce să spunem „a motorului”, dar acolo Tesla are doar un spaţiu suplimentar pentru bagaje). Un vehicul normal ar fi avut motorul defect după primii metri parcurşi prin apă, înm afara situaţiei în care ar fi fost dotat cu snorkel.

Sunt oare maşinile electrice imune la apă? Nu chiar, după cum mărturisesc cei care se ocupă cu dezmembrarea numeroaselor maşini electrice distruse în urma inundfaţiilor. Pachetul de baterii, cablajele şi unitatea de comandă pot suferi de pe urma coroziunii rezultate în urma pătrunderii apei. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.