Opel Adam S debutează în varianta de serie la Salonul Auto Paris 2014

După o prezentare într-o formă care nu era chiar gata pentru producţia în serie, Opel Adam S – adică cea mai puternică versiune a citadinei din Rüsselsheim – merge la Paris pentru a-l pune pe gânduri pe Fiat 500 Abarth.

Opel Adam S debutează în varianta de serie la Salonul Auto Paris 2014 Opel Adam S debutează în varianta de serie la Salonul Auto Paris 2014

Da, ştiu, am văzut deja cum arată Opel Adam S în urmă cu câteva luni, când a fost prezentat la Salonul Auto Geneva 2014, dar nemţii din Rüsselsheim spun că aceea era o variantă care nu putea fi pusă încă în producţie. Acum, însă, oamenii care poartă costum în fiecare zi şi trăiesc prin prezentări PowerPoint au luat decizia că Adam S va fi produs în serie. Şi, ei bine, arată la fel ca versiunea care nu era gata.

Iată-l, în toată splendoarea!

În orice caz, avem de-a face cu cea mai puternică variantă a citadinei Adam, care primeşte un motor pe benzină de 1,4 litri ce produce 150 CP şi 220 Nm. Toată puterea merge către roţile din faţă prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu şase trepte.

Potrivit informaţiilor oficiale, sprintul de la zero până la 100 km/h are nevoie de 8,5 secunde, iar viteza maximă este de 200 km/h. Sună foarte bine, cel puţin pe hârtie, având în vedere că Renault Twingo RS ( cu al său motor de 1,6 litri) are 133 CP şi 160 Nm şi are nevoie de 8,7 secunde pentru a atinge 100 km/h.

Funky şi sportiv. Sună bine, nu?

Pe lângă putere, micul Opel Adam S are parte de un şasiu îmbunătăţit şi un sistem de direcţie care ar trebui să ofere un feedback mai bun. Totodată, cei de la OPC (diviza de performanţă Opel) au fost nişte oameni binevoitori şi au creat un set de frâne mai bune pentru cel mai puternic Adam de până acum.

Prezentarea oficială va avea loc la Salonul Auto Paris 2014, iar vânzările vor începe până la sfârşitul lui 2014.

Tu ce zici: va putea Opel Adam S să se lupte cot la cot cu Renault Twingo RS şi Fiat 500 Abarth?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.