Paris 2010: Honda Jazz Hibrid

Debutul mondial al modelului Honda Jazz Hybrid la Salonul Auto din Paris va oferi posibilitatea de a demonstra faptul că Honda a adăugat tehnologia IMA hibrid hatchback-ului inovativ, păstrând în acelaşi timp flexibilitatea sistemului unic “Magic Seats”.

Paris 2010: Honda Jazz Hibrid Paris 2010: Honda Jazz Hibrid

Important este faptul că, în cazul Jazz Hybrid, integrarea sistemului hibrid nu a diminuat spaţiul interior, portbagajul rămânând la acelaşi nivel ca şi la modelele actuale Jazz 1.2 şi 1.4. Acumulatorul IMA şi unitatea de control au fost integrate în zona de sub portbagaj, păstrându-se astfel capacitatea neschimbată de 300 de litri a portbagajului, care permite scaunelor Magic Seats să se plieze în acelaşi fel ca la versiunile non-hibride. Aceasta înseamnă că scaunele se pot plia în întregime pentru a furniza un spaţiu larg de 831 de litri, sau că ele pot fi pliate pentru a sta în poziţie verticală în asa fel încât să acomodeze elemente înalte în maşină.


Sistemul hibrid IMA şi unitatea de control sunt aceleaşi ca la hibridele Insight şi CR-Z, profitând de fiabilitatea dovedită a acestei tehnologii importante. Cu aproape două decenii de dezvoltare şi 10 ani de vânzări, sistemul IMA Honda s-a dovedit a fi o tehnologie flexibilă şi de încredere - peste jumătate de milion de vehicule ce beneficiază de combinaţia de emisii scăzute şi economie de combustibil sunt prezente pe şosele.
Jazz Hybrid va avea acelaşi motor ca hibridul Insight, de 1,3 litri i-VTEC şi cu toate că este mai înalt (fapt ce îi oferă însă o mare flexibilitate), modelul are emisii scăzute, la un nivel comparabil, de doar 104 g/km de CO2, conform testelor interne Honda. Ca şi hibridele Insight şi Civic, modelul Jazz va fi capabil să ruleze numai pe motorul electric în anumite condiţii de viteză mică şi medie, acest lucru contribuind la o cifră combinată a consumului de carburant de doar 4.4 l/100km.


Jazz Hybrid va fi pus în vânzare pe anumite pieţe europene în prima parte a lui 2011, iar preţurile, nivelurile de emisie omologate şi specificaţiile complete vor fi anunţate în timp util.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.