Piaţa autoturismelor noi va creşte în 2007

Vânzările de autoturisme noi vor ajunge în acest an la circa 300.000 de unităţi, în creştere cu 17% faţă de anul trecut, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, Brent Valmar.

Piaţa autoturismelor noi va creşte în 2007 Piaţa autoturismelor noi va creşte în 2007
"Cred că piaţa autoturismelor va ajunge în acest an în jurul valorii de 300.000 de unităţi, o creştere mai accentuată urmând să fie consemnată la importurile de maşini", a spus Valmar, directorul general al Porsche România, importatorul mărcilor produse de grupul german VAG (VW-Audi Group) şi al maşinilor sport Porsche.

El a arătat că este dificil de făcut o estimare cu privire la vânzările de vehicule comerciale. "Este dificil de prognozat evoluţia vânzărilor de autoutilitare, dar piaţa nu va avea o evoluţie spectaculoasă. Trebuie să ne gândim că a dispărut modelul Pick-up de la Dacia, cu un preţ foarte competitiv. Chiar dacă a fost înlocuit cu un nou model, vânzările Dacia nu mai sunt la acelaşi nivel", a mai spus Valmar.

Piaţa auto totală a crescut, anul trecut, cu 15,9% faţă de anul anterior, la 297.162 unităţi. Vânzările de autoturisme au avansat cu 18,9%, la 256.364 unităţi, iar segmentul vehiculelor comerciale s-a redus cu 2,4%, la 38.285 unităţi.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.