Prima maşină de pompieri Dacia Duster

Dacia Duster este o maşină bună la toate. Chiar şi ca maşină de pompieri. Ne-o demonstrează o unitate olandeză de pompieri, care au pregătit un model pentru intervenţiile lor.

Prima maşină de pompieri Dacia Duster Prima maşină de pompieri Dacia Duster

Să nu vă închipuiţi că vorbim de un Duster dotat cu scară şi tun de apă! Nicidecum, modificările aduse maşinii care a intrat în dotarea unităţii de pompieri din oraşul olandez Heiloo sunt pur şi simplu normale.

Exteriorul a fost vopsit într-o culoare specifică maşinilor de pompieri: roşu (deci Băsescu nu mai este singurul cu Duster roşu...). Pe portierele faţă, pe aripi şi capotă, maşina a mai primit dungi albe şi albastre, despre care nu ştim dacă sunt un standard al pompierilor olandezi sau au fost adăugate pur şi simplu din raţiuni estetice.

Cel mai important rămâne girofarul, montat pe acoperişul maşinii, însă mici spoturi albastre au fost plasate şi în grila motorului. Din punct de vedere tehnic, maşina este echipată cu motorul dCi de 110 CP, deci fără upgrade-uri de putere, iar tracţiunea este, evident, integrală. Însă în interior maşina a fost echipată cu un echipament de comunicaţie special.

Dacă maşina se va dovedi cu adevărat utilă pentru pompierii olandezi, este de aşteptat ca SUV-ul autohton să fie comandat şi de alte unităţi de pompieri din Olanda. Poate că producătorul ar trebui să ia în serios realizarea unei versiuni utilitare a lui Duster în viitor, nu? Austriecii deje le-au luat-o înainte, cu o versiune Duster Van., iar un specialist în photoshop ne-a arătat chiar şi un posibil Duster Pick-up. Potenţial este.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.