Câinele-robot care scanează producţia la uzina BMW

Autor: ProMotor 10 mai 2024 Știri auto
Câinele-robot care scanează producţia la uzina BMW

Un robot patruped numit SpOTTO s-a alăturat echipei de la uzina BMW Group din Hams Hall (Marea Britanie).

Câinele-robot autonom scanează uzina, sprijină întreținerea și asigură ca procesele de producție să se deruleze fără probleme.

Echipat cu senzori vizuali, termici și acustici, SpOTTO este implementat într-o serie de cazuri de utilizare unice. Pe de o parte, colectează date valoroase pentru reprezentarea digitală a uzinei; pe de altă parte, servește drept supraveghetor al întreținerii instalațiilor de producție.

Reprezentarea digitală furnizată de SpOTTO funcționează pe trei niveluri: la primul nivel sunt generate reprezentări 3D ale întregii uzine. Al doilea nivel cuprinde un strat mare de date despre facilitățile de producție și sistemele IT din fabrică, furnizând toate informațiile relevante.

La al treilea nivel – nivelul aplicației – programele dedicate sortează datele colectate în unități inteligibile ce pot fi monitorizate cu ușurință. Combinația acestor trei niveluri face ca geamănul digital complet conectat să fie unic. Acum, folosind aplicații, experții de la uzina din Hams Hall pot evalua și utiliza aceste date.

Exemplele de aplicații includ asigurarea calității și planificarea producției

Dirk Dreher, directorul uzinei BMW Group din Hams Hall: „Mulțumită reprezentării digitale a făbricii avem o cantitate enormă de date și evaluări precise, precum și o imagine în timp real a proceselor de producție. Echipa de proiect de la uzina din Hams Hall a creat scenarii de utilizare unice pentru prietenul nostru patruped și l-a integrat perfect în procesele noastre.”

Datorită senzorilor săi vizuali, termici și acustici, SpOTTO este capabil să efectueze numeroase sarcini de întreținere. De exemplu, el monitorizează temperatura echipamentului de producție și recunoaște imediat dacă o instalație se supraîncălzește în timpul funcționarii – un semn timpuriu al potențialei defecțiuni.

De asemenea, la uzina BMW Group din Hams Hall, SpOTTO este specializat în identificarea scurgerilor în liniile de aer comprimat utilizate în producție. Având în vedere că aerul comprimat necesită o cantitate substanțială de energie, detectarea rapidă a scurgerilor poate reduce consumul de energie.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide