Primele imagini oficiale - noua versiune Hyundai i40 Sedan

Noua berlină de clasă medie pentru Europa a apărut oficial chiar înaintea premierei mondiale de la Salonul Auto Barcelona 2011. Iată rivalul din Coreea pentru VW Passat: noul Hyundai i40 Sedan.

Noul Hyundai i40 Sedan a fost prefigurat de o schiţă oficială acum o săptămână, iar modelul de serie nu arată prea diferit de acea imagine. Ceea ce este un lucru bun, deoarece i40 Sedan se bazează pe noul limbaj "Fluidic Design", completând în mod fericit versiunea break, lansată la Geneva 2011.

Noul Hyundai i40 Sedan este o berlină de clasă medie cu un gabarit generos si linii fluide

Dacă partea frontală nu mai prezintă surprize faţă de break, partea din spate este, evident, punctul cel mai important al versiunii sedan. Se poate remarca o oarecare similitudine a proporţiilor cu Ford Mondeo sau Mazda6, Hyundai i40 Sedan fiind o berlină de mari dimensiuni şi cu un stil fluid şi multe curbe.

Maşina are o linie mediană puternic ascendentă, care pune în evidenţă o suprafaţă vitrată coerentă, iar spatele exprimă eleganţă datorită stopurilor alungite şi "prelinse" pe laterale. Proporţiile maşinii sunt echilibrate, iar ampatamentul generos promite un foarte bun spaţiu pentru 5 pasageri şi bagajele lor.

Hyundai i40 Sedan va fi disponibil cu doua motoare pe benzina si doua diesel

În momentul lansării, vor fi disponibile 4 motorizări, două pe benzină şi două diesel. Cel mai puternic propulsor pe benzină va fi un 2,0 litri cu injecţie directă şi 175 CP, care va face Hyundai i40 Sedan capabil de un demaraj 0-100 km/h în 9,7 secunde, în timp ce consumul mediu teoretic se cifrează la doar 5,6 litri/100 km (emisiile de CO2 sunt anunţate ca fiind de 159 g/km). Cel mai economic motor va fi însă dieselul de 1,7 litri, care se laudă cu un consum mediu teoretic de numai 4,3 litri/100 km, respectiv emisii CO2 de 113 g/km.

La nivelul securităţii, Hyundai i40 Sedan va fi echipat standard cu 9 airbaguri: frontale, laterale, cortină şi pentru genunchii şoferului. Din lista de echipamente opţionale nu vor lipsi un sistem inteligent de asistenţă la parcare, cameră pentru mersul înapoi, scaune cu ventilaţie, scaune spate încălzite sau, o premieră în clasă, un sistem auto-defog (dezaburire rapidă automată).

Toate imaginile şi detaliile despre noul Hyundai i40 Sedan urmează să fie date publicităţii în curând.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.