Primele imagini oficiale cu Hyundai i40

În sfârşit, coreenii ne arată primele imagini oficiale cu noul model Hyundai i40. Care nu este omologul lui Sonata, ci e un break dedicat europenilor. Premiera mondială, la Salonul Auto Geneva 2011.

Cu adevărat remarcabil la aceste prime poze oficiale cunoul Hyundai i40 este că maşina arată în realitate la felde promiţător ca în schiţele pe care Hyundai le-adat publicităţii acum ceva vreme. Cel puţin prin prisma aspectului,Hyundai i40 vrea clar să bulverseze segmentul breakurilor de clasămedie de pe Bătrânul Continent.

Hyundai i40 - primele poze oficiale cu noul model de clasa medie pentru Europa

Dacă ne uităm la centura mediană, unde muchia ventrală estecreionată într-un mod ascendent spre spate, este clar căi40 este derivat din coupe-ul cu patru uşi de pe piaţanord-americană, noua generaţie Hyundai Sonata. Însă partea frontală a maşiniieste altfel desenată, pentru a-i impune maşinii un stil mai sobru,mai european.

Farurile alungite şi bosajele bine conturate ale roţilorfac din Hyundai i40 un concurent direct pentru Mazda6 Combi, de exemplu, în timp cespatele încearcă să rivalizeze chiar cu Volvo V60, ca dinamism. Totodată, reuşeşte săcombine atât un stil original, cât şi un caracter practic foartebun, datorită unui hayon de dimensiuni foarte generoase, care"muşcă" serios din spoiler.

Prin Hyundai i40, coreenii vor sa ridice stacheta in domeniul breakurilor de clasa medie

Oficial, pentru Hyundai i40 este confirmat noul motordiesel common-rail de 1,7 litri, despre care ştim în acestmoment doar că afişează emisii CO2 foarte reduse, de 113 g/km.Celelalte motoare urmează să fie anunţate cu ocazia Salonului AutoGeneva 2011, dar nu ne aşteptăm la surprize, fiind destul de clarcă vorbim despre aceleaşi agregate de sub capota SUV-ului ix35.

Coreenii se mai laudă cu un nivel foarte bun de echipare,i40 urmând a beneficia de câteva dotări în premieră pentruacest segment: scaune spate încălzite, volan încălzit sauun sistem inovativ de dezaburire automată a parbrizului.

Toate detaliile şi imaginile cu noul Hyundai i40 urmeazăsă fie făcute publice în curând.