Primele imagini oficiale cu Hyundai i40

În sfârşit, coreenii ne arată primele imagini oficiale cu noul model Hyundai i40. Care nu este omologul lui Sonata, ci e un break dedicat europenilor. Premiera mondială, la Salonul Auto Geneva 2011.

Cu adevărat remarcabil la aceste prime poze oficiale cu noul Hyundai i40 este că maşina arată în realitate la fel de promiţător ca în schiţele pe care Hyundai le-a dat publicităţii acum ceva vreme. Cel puţin prin prisma aspectului, Hyundai i40 vrea clar să bulverseze segmentul breakurilor de clasă medie de pe Bătrânul Continent.

Hyundai i40 - primele poze oficiale cu noul model de clasa medie pentru Europa

Dacă ne uităm la centura mediană, unde muchia ventrală este creionată într-un mod ascendent spre spate, este clar că i40 este derivat din coupe-ul cu patru uşi de pe piaţa nord-americană, noua generaţie Hyundai Sonata. Însă partea frontală a maşinii este altfel desenată, pentru a-i impune maşinii un stil mai sobru, mai european.

Farurile alungite şi bosajele bine conturate ale roţilor fac din Hyundai i40 un concurent direct pentru Mazda6 Combi, de exemplu, în timp ce spatele încearcă să rivalizeze chiar cu Volvo V60, ca dinamism. Totodată, reuşeşte să combine atât un stil original, cât şi un caracter practic foarte bun, datorită unui hayon de dimensiuni foarte generoase, care "muşcă" serios din spoiler.

Prin Hyundai i40, coreenii vor sa ridice stacheta in domeniul breakurilor de clasa medie

Oficial, pentru Hyundai i40 este confirmat noul motor diesel common-rail de 1,7 litri, despre care ştim în acest moment doar că afişează emisii CO2 foarte reduse, de 113 g/km. Celelalte motoare urmează să fie anunţate cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, dar nu ne aşteptăm la surprize, fiind destul de clar că vorbim despre aceleaşi agregate de sub capota SUV-ului ix35.

Coreenii se mai laudă cu un nivel foarte bun de echipare, i40 urmând a beneficia de câteva dotări în premieră pentru acest segment: scaune spate încălzite, volan încălzit sau un sistem inovativ de dezaburire automată a parbrizului.

Toate detaliile şi imaginile cu noul Hyundai i40 urmează să fie făcute publice în curând.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.