Primele schiţe oficiale cu noul Mercedes-Benz A-Class

Conceptul Mercedes A-Class de la Salonul Auto Shanghai 2011 a primit foarte multe aprecieri. Să vedem dacă modelul de serie va rămâne tot în sfera laudelor.

Primele schiţe oficiale cu noul Mercedes-Benz A-Class Primele schiţe oficiale cu noul Mercedes-Benz A-Class

Diferenţele între actualul Mercedes-Benz A-Class şi noua generaţie, prefigurată de conceptul de la Shanghai 2011, vor fi enorme. Iar acest lucru este confirmat de schiţele oficiale "scăpate" pe internet, care ne înfăţişează, practic, noul A-Class în versiunea hatchback cu 5 uşi - VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI.

Faţă de concept, versiunea de serie va fi, evident, mai puţin entuziasmantă, mai ales dacă vorbim de caroseria în 5 uşi, care trebuie să pună accent şi pe spiritul practic, în timp ce versiunea în 3 uşi atrage prin stilul de hot-hatch. În mare, liniile de design de pe concept sunt transpuse şi pe modelul de serie, însă acesta este "domesticit" din raţiuni constructive.

Astfel, farurile lui A-Class nu vor fi la fel de sofisticat desenate, ci mai simplist, amintind de cele pe care le avea Mercedes-Benz C-Class înaintea faceliftului din acest an. Grila frontală va fi suficient de masivă astfel încât maşina să beneficieze de o imagine de marcă foarte puternică, iar spoilerul va fi profilat relativ sportiv.

Privit din lateral, Mercedes-Benz A-Class este evident că îşi doreşte să rivalizeze în mod direct cu rivalul BMW Seria 1, având o siluetă compactă, cu o suprafaţă vitrată de mici dimensiuni şi o capotă lungă. Cele două muchii proeminente de pe laterale ar trebui să îi confere mult nerv maşinii, dar, pentru moment, schiţele minimizează destul de mult acest efect.

Spatele mizează pe stopuri destul de simplist concepute, în timp ce luneta este destul de îngustă, beneficiind de un eleron destul de impozant. Practic, doar sigla mărcii îi va conferi identitate noului A-Class din spate, în timp ce hayonul va fi decupat destul de mult de blocurile optice, care arată mai puţin sportiv decât cele de pe conceptul de la Shanghai 2011.

Un lucru interesant la noul A-Class este reprezentat de decuparea geamurilor laterale în partea superioară, ceea ce ne duce puţin cu gândul chiar la vedeta coupe cu 5 uşi Mercedes-Benz CLS. Ceea ce ar trebui să se traducă şi într-un comportament rutier pe măsură, dar, pentru moment, nu au fost divulgate detalii referitor la tehnică şi motorizări.

CINE CREDEŢI CĂ VA CÂŞTIGA DUELUL A-CLASS VS. SERIA 1?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.