Record mondial pentru Ferrari

Cu ocazia celor 60 de ani de existenţă Ferrari, clubul posesorilor de Ferrari din Marea Britanie şi firma Ferrari şi-au unit forţele, sâmbătă, 9 iunie, pentru a încerca intrarea în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare paradă Ferrari din toate timpurile.

Record mondial pentru Ferrari Record mondial pentru Ferrari
Graţie celor 385 de maşini Ferrari care au parcurs, toate o dată, cei aproximativ patru kilometri ai circuitului de la Silverstone, maşinile şi proprietarii acestora au intrat în Cartea Recordurilor, dar şi în istorie, drept cea mai mare paradă de maşini Ferrari. Pentru o asemenea încercare de a intra în Cartea Recordurilor, regurile jocului sunt următoarele: toate maşinile trebuie să parcurgă, în acelaşi timp, un tur de circuit, la o distanţă intre maşini nu mai mare de două lungini de maşină, fiind numărate atât la început, cât şi la sfârşit.

În fruntea plutonului roşu s-a aflat Bruno Senna, nepotul regretatului campion de F1, Ayrton Senna, care a reuşit să căstige şi cele două curse Ferrari Challenge la volanului unui F430, curse oragnizate cu ocazia evenimentului. Locaţia celebrări celor 60 de ani de Ferrari nu a fost aleasă întâmplător, circuitul de la Silverstone fiind circuitul pe care debuta, la data de 14 iulie 1951, prima maşină de Formula 1 a Căluţului Cabrat, denumită 375 F1, pilotată de Froilan Gonzalez.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.