Renault Alpine A110-50 - tribut adus lui Jean Redele

Renault prezintă la Monaco în aceste weekend conceptul sportiv Alpine A110-50, un tribut adus companiei fondate în 1955 de Jean Redele. Vezi în continuare primele imagini şi detalii cu conceptul Alpine A110-50.

Compania Alpine a fost fondată de Jean Redele în 1955. Acesta a început prin a prepara modele Renault pentru competiţiile automobilistice, primul model fiind 4CV. Pasiunea şi priceperea lui Redele l-au ajutat să câştige curse cum ar fi Mille Miglia şi Coupe des Alpes. Numele Alpine vine de la numeroasele succese din Cupa Alpilor, cursa preferată a francezului.

Cel mai cunoscut model Alpine este A110. Acesta a fost echipat de-a lungul timpului cu o gamă largă de propulsoare, de la 1,1 litri la 1,6 litri, ce dezvoltau între 66 CP şi 140 CP. Conceptul Renault Alpine A110-50 este un tribut adus modelului apărut în 1961. Din punct de vedere estetic, noul Renault Alpine seamănă izbitor de mult cu conceptul DeZir, dar din punct de vedere tehnic acesta este un "racer" înnăscut. A110-50 împarte trenul de rulare cu Megane Trophy, fiind echipat cu un motor V6 de 3,5 litri ce dezvoltă 400 CP şi 422 Nm. Propulsorul este legat la o cutie de viteze secvenţială cu şase rapoarte şi trimite puterea roţilot spate printr-un diferenţial autoblocant. Renault Alpine A110-50 nu este echipat cu nici un sistem de asistenţă, fiind un model destinat iubitorilor de adrenalină care doresc să experimenteze senzaţia pură a condusului.

Renault Alpine A110-50 va fi prezentat în acest weekend la Monaco, cu ocazia Grand Prix-ului de Formula 1 de pe circuitul Monte Carlo. Vezi în continuare materialul video cu Renault Alpine A110-50.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.