Renault visează frumos: cum va fi să mergem cu maşinile autonome. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 02 mai 2015 Știri auto
Renault visează frumos: cum va fi să mergem cu maşinile autonome. VIDEO

Ştim, deja v-am plictisit, dar asta e, viitorul bate la uşă, iar pariul Renault este să pună o maşină autonomă pe străzi mai repede decât concurenţii săi direcţi, aşa că francezii au trecut deja la fapte. Iar faptele, în cazul lor (pentru că Renault este, totuşi, marca europeană care a adoptat cel mai târziu sistemele de asistenţă evoluată a şoferului, precum frânarea automată sau avertizarea la schimbarea involuntară a benzii) reprezintă un filmuleţ haios.

Din care învăţăm câteva lucruri: unu, că în viitor, toate maşinile vor fi Renault. Doi: că ne vom face că suntem pe circuit în timp ce maşina se deplasează singură prin traficul aglomerat (?!). Trei: că momentul cel mai potrivit pentru a agăţa o tipă e cel imediat următor frânei bruşte pe care a făcut-o singură maşina pentru a nu o călca pe trecerea de pietoni. Patru: că e foarte cool să ai, totuşi, funcţia de căutare autonomă a parcării – poţi trimite maşina să parcheze singură în timp ce tu te concentrezi la altele…

Glumim: învăţăm cum va fi viitorul. De prin 2020 primele maşini, iar de prin 2025 chiar şi la nivelul maşinilor accesibile de la Renault. Vouă cum vi se pare?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide