România are un nou drum alpin care concurează cu Transfăgărăşan

După Transfăgărăşan, Transalpina şi Transrarău, România are un nou drum montan...

România are un nou drum alpin care concurează cu Transfăgărăşan România are un nou drum alpin care concurează cu Transfăgărăşan

După Transfăgărăşan, Transalpina şi Transrarău, România are de puţină vreme un nou drum montan supranumit Transsemenic, care trece pe lângă munţii Semenic.

Transsemenicul e cel mai nou drum alpin din România şi completează frumos tabloul şoselelor montane din ţara noastră, alături de Transfăgărăşan, Transalpina şi Transrarău.

Aşa cum îi spune şi numele, Transsemenicul trece pe lângă munţii Semenic şi face legătura între Reşiţa şi localitatea Slatina-Timiş. Denumirea oficială este Drumul Judeţean 582 (DJ 582), iar lungimea totală este de aproximativ 58 de kilometri.

Drumul a existat şi până acum, însă porţiunea dintre Văliug şi Slatina-Timiş a fost reabilitată recent, după 60 de ani în care s-a degradat continuu, scrie Express de Banat.

Aşa arăta drumul dintre Văliug şi Slatina-Timiş înainte de a fi reabilitat. Foto: Google Street View, 2012

Acum, şoseaua este asfaltată complet de la un capăt la celălalt, reparaţiile la porţiunea stricată fiind făcute din bani europeni.

 

Iată drumul pe hartă:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.