Românii prind gustul maşinilor clasice – în fiecare lună se fac 80 de cereri de atestare

Chiar dacă parcul de maşini clasice din ţara noastră este departe de cele din Germania sau Marea Britanie, apetitul românilor pentru automobile clasice este în creştere.

Românii prind gustul maşinilor clasice – în fiecare lună se fac 80 de cereri de atestare Românii prind gustul maşinilor clasice – în fiecare lună se fac 80 de cereri de atestare

Parcul de maşini clasice din România creşte considerabil în fiecare lună, deşi mai avem de mâncat încă multă (foarte multă) mămăligă ca să ajungem la nivelul Marii Britanii sau a Germaniei.

Potrivit preşedintelui Retromobil Club România (RCR), Bogdan Coconoiu, în fiecare lună sunt prezentate în jur de 80 de automobile clasice în faţa comisiei de atestare a RCR, scrie 0-100.ro.

Deocamdată, în România există circa 2.700 de autovehicule istorice atestate, dintre care mai puţin de 150 de exemplare sunt modele americane. Mărcile care domină clasamentul sunt Mercedes-Benz, Ford, Volkswgen şi, mai nou, Dacia.

Atestarea unui automobil istoric vine cu foarte multe avantaje pentru proprietar – impozit zero, taxă de drum zero, taxă de lux zero (pentru maşini cu motoare mai mari de 3.000 cmc) şi RCA anual care se învârte în jurul valorii de 100 de lei (prin o companie de asigurări parteneră). Astfel, dacă ai o maşină veche care înseamnă ceva pentru tine, nu o da la casare. Mai bine o vinzi cuiva care vrea să o restaureze şi să o păstreze ca şi cum ar fi nouă – aşa, toată lumea are de câştigat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.