S-a desemnat Maşina Anului în România

Autor: Marius Vișan 14 dec. 2017 Știri auto

Noul model Dacia Duster a câştigat titlul „Maşina Anului 2018 în România” acordat de juriul Asociaţiei Presei Auto din Romania (APAR). Dacia Duster câştigă astfel pentru a doua oară disputa celor şapte modele finaliste cu un total de 210 puncte. După Opel Corsa, este al doilea model care castiga titlul pentru două generaţii consecutive. Podiumul final a fost completat de OPEL Crossland X care a acumulat 112 puncte, respectiv KIA Stonic cu 109 puncte.

Citeşte şi Cât costă noul Dacia Duster în România

Ajunsa la cea de-a 19-a ediţie, competiţia „Maşina Anului in Romania” organizată de Asociatia Presei Auto din Romania s-a derulat pentru a treia oară consecutiv la Academia Titi Aur. Cele şapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competitiei format din 14 membri din toate mediile de comunicare, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiţiei. Cele şapte finaliste au fost: ALFA ROMEO STELVIO, CITROEN C3 AIRCROSS, DACIA DUSTER, FORD FIESTA, HONDA CIVIC, KIA STONIC şi OPEL CROSSLAND X.

Titlul este unul important pentru Dacia şi nu doar prin prisma reconfirmării numelui Duster ca model important al gamei producătorului român aflat în Grupul Renault cât mai ales pentru faptul că Dacia aniversează 50 de ani de la lansarea producţiei primului model realizat la Colibaşi, respectiv Dacia 1100.

Votul juriului, format din profesionişti ai presei auto şi jurnalişti de profesie asociaţi acestui fenomen subliniază şi tendinţa actuală la nivelul pieţei europene unde SUV-urile vor închide anul cu o cotă de piaţă de 32%. Practic, în utimii ani acest gen de automobil a acaparat cote importante de piaţă din segmentele C şi D şi a înghiţit practic fosta categorie monovolum, tendinţă care se vede şi la nivelul pieţei autohtone.

“ Suntem deosebit de onoraţi de atribuirea acestui trofeu prestigios Noului Duster.
Avem încrederea că acest titlu va marca, simbolic, începutul unei cariere comerciale de succes pentru SUV-ul Dacia. Primul Duster a revoluţionat segmentul SUV atât în România, cât şi pe pieţele internaţionale. Noul Duster are toate argumentele pentru a depăşi rezultatele predecesorului său. După recunoaşterea acordată de juriul foarte exigent al profesioniştilor presei auto, aşteptăm aşadar cu încredere un verdict la fel de favorabil din partea clienţilor », a declarat Hakim Boutéhra, Director General Renault Commercial Roumanie.

Programul de testare şi jurizare a celor şapte modele finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât şi teste specifice de manevrabilitate şi confort organizate pe pista Academiei Titi Aur. Juriul a avut astfel posibilitatea de a verifica – într-un mod extensiv, atât în condiţii de trafic pe drumuri naţionale cât şi într-un mediu specific – toate capacităţile maşinilor din competiţie.

„Este un moment extrem de important pentru Dacia şi pentru România. Este primul premiu redutabil pe care îl câştigă noua generaţie Duster. Cu siguranţă vor urma şi altele pe alte pieţe. Dacia Duster este produsă exclusiv la Colibaşi, fiind cel mai cunoscut produs „Made in România”! Faptul că toţi jurnaliştii de presă auto din Juriu au acordat, în unanimitate, punctajul maxim, nu este nici întâmplător şi nici un act de curtoazie patriotică. Este exact realitatea, Duster fiind unul din cele mai competente automobile din Europa, iar vânzările din România şi din lume o vor dovedi.”  a precizat Dan Vardie, preşedintele comitetului de organizare al MAIR şi preşedinte fondator al APAR.

CLASAMENT FINAL MAŞINA ANULUI 2018 ÎN ROMÂNIA

  •     DACIA DUSTER                  210 puncte
  •     OPEL CROSSLAND X         112 puncte
  •     KIA STONIC                         109 puncte
  •     CITROEN C3 AIRCROSS    107 puncte
  •     FORD FIESTA                        92 puncte
  •     ALFA ROMEO STELVIO        88 puncte
  •     HONDA CIVIC                        81 puncte

Palmaresul competiţiei „Maşina Anului în România”

    Ford Focus                                      Ediţia    I
    Fiat Punto                                                     II
    Ford Mondeo                                               III
    Nu s-a acordat.
    Mazda 6                                                        IV
    Fiat Panda                                                    V
    Mitsubishi Colt                                            VI
    Honda Civic                                                 VII
    Opel Corsa                                                   VIII
    Kia cee’d                                                       IX
    Dacia Sandero                                              X
    Ford Fiesta                                                   XI
    Dacia Duster                                                XII
    Kia Rio                                                         XIII
    Dacia Logan                                                XIV
    Renault Captur                                           XV
    Opel Corsa                                                  XVI
    Opel Astra                                                   XVII
    Renault Mégane                                         XVIII
    Dacia Duster                                                XIX

    
    
    Câştigători – 9 mărci
    Dacia, Ford, Opel – 3 titluri
    Opel Corsa – 2 titluri
    Asia – 5 titluri
    Grupul Renault – 6 titluri

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide