Sisteme inteligente

Ford, ajutat de natura umană, a dezvoltat la centrul de cercetare Aachen din Germania, un sistem inteligent care "prezice" traiectoria pe care o va urma maşina.

Sisteme inteligente Sisteme inteligente
Numele tehnic al acestui sistem este "path prediction" fiind dezvoltat împreună cu organizaţia europeană numită PReVENT. Rolul acesteia este de a asigura securitatea rutieră prin diferite aplicaţii de securitate activă, aşa cum este şi acest sistem.

Tehnologia "prezicerii" traiectoriei are la bază sistemul de navigaţie al maşinii şi istoricul acesteia, mai ales pe rutele frecventate mai des. Computerul de bord calculează traiectoria probabilă pe baza acestor date, putând astfel să se anticipeze unghiul curbei pentru a activa din timp farurile direcţionale. Acesta este un exemplu al avantajelor sistemului. Prin utilizarea unor mape digitale detaliate, computerul de bord poate să "recunoască" zonele periculoase avertizând şoferul.

Deocamdata nu s-a făcut nici o referire asupra costului acestui sistem sau când va fi lansat pe piaţă.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.