Speculaţii privind viitoarele Citroen C4 şi DS4

Citroen C4 va deveni un model mai convenţional, pentru a permite ca din aceeaşi tulpină să răsară şi versiunea sportivă Citroen DS4.

Speculaţii privind viitoarele Citroen C4 şi DS4 Speculaţii privind viitoarele Citroen C4 şi DS4

Citroen va renunţa la abordarea foarte non-conformistă a actualei generaţii C4, şi viitoarea generaţie va fi multă mai matură. Ca de exemplu, cel mai emblematic element al lui Citroen C4, adică volanul cu mijloc fix, nu va mai exista, adoptându-se unul convenţional prezent pe toţi concurenţii săi. De asemenea, acest model va fi un hatchback cu 5 uşi în stilul lui Audi A3 Sportback spun olandezii de la Autointernationaal, cei care prezintă şi această schiţă.

Din viziunea olandezilor lipseşte însă coupeul propriu-zis, pentru că modelul C4 va fi disponibil doar în 5 uşi şi DS4, versiunea sportivă, va fi tot în 5 uşi, dar cu o linie foarte dinamică, mascându-şi uşile din spate printr-un exerciţiu de design similar celui de la Seat Leon sau Alfa Romeo 147. În schimb C4 va avea linia clasică a unui hatchback de familie şi, probabil, dimensiuni care vor migra spre actualul Opel Astra, cel mai mare model din clasă la ora actuală.

Ca şi motorizări, Citroen C4 va primi motoarele normale VTi şi HDI cu puteri cuprinse între 90 CP şi 150 CP. În schimb DS4 va fi propunerea clar sportivă urmând să fie propunerea sportivă, iar cel mai tentant motor va fi cel disponibil şi pe Peugeot 308 GTI sau DS3 Racing, 1.6 de 200 CP. Tindem să credem ca va exista şi o versiune Racing cu şi mai mulţi cai putere pentru a respecta tradiţia. Lansarea lui Citroen C4 şi DS4 este anunţată oficial pentru Salonul de la Paris din această toamnă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.