Studiu Honda privind interacţiunea om-robot

Honda R&D şi Ars Electronica Futurelab au anunţat astăzi un proiect de cercetare ce se va desfăşura în această săptămână la Linz, Austria, pentru a descoperi care va fi în viitor interacţiunea ideală între oameni şi roboţii umanoizi.

Studiu Honda privind interacţiunea om-robot Studiu Honda privind interacţiunea om-robot

Studiul, care va implica membrii publicului ce vor interacţiona direct cu ASIMO, robotul umanoid Honda, este primul de acest fel desfăşurat în Europa. Descoperirile acestei cercetări şi ale altora similare, desfăşurate în întreaga lume, vor fi integrate în funcţionalitatea viitoare a robotului ASIMO. De asemenea, aceasta va contribui la realizarea unui robot umanoid care poate interacţiona cu oamenii în viaţa de zi cu zi, fără efort şi de a lua asupra sa unele sarcini ce vor face viaţa oamenilor mai uşoară.

De aproape un sfert de secol Honda a realizat progrese semnificative în vederea atingerii acestui obiectiv. Cea mai nouă generaţie a acestei cercetări este ASIMO, considerat ca fiind cel mai avansat robot umanoid. ASIMO (Advanced Step in Innovative Mobility) dispune de multiple funcţionalităţi, cum ar fi un nivel înalt de mobilitate sau capacitatea de a da şi a primi obiecte.

Satoshi Shigemi - Lider de Dezvoltare a Proiectului ASIMO, Honda R & D Co, Ltd., a declarat: "Pentru noi, colaborarea cu Ars Electronica Futurelab este interesantă, mai ales pentru faptul că are o istorie în domeniul investigaţiilor privind interacţiunea om-maşină şi design (proiectare). Pentru noi, este un lucru hotărâtor în dezvoltarea robotului ASIMO şi o parte importantă a cercetării interacţiunii între robot şi fiinţa umană, întrucât sunt examinate diverse niveluri de acceptare şi interacţiune, pe plan mondial. Deja am elaborat proiecte de cercetare în Japonia şi în timp se vor efectua cercetări similare în diferite culturi şi părţi ale lumii".

În completare: "Scopul acestei cercetări este înţelegerea mai bună a modului în care se va dezvolta în viitor interacţiunea ideală şi comunicarea dintre oameni şi roboţii umanoizi. Oamenii au nevoie de o comunicare confortabilă cu robotul, astfel încât acesta să reacţioneze corect la comenzile lor şi să le îndeplinească dorinţele atunci când este nevoie de ajutorul acestuia."

Cercetarea elaborată în colaborare cu vizitatorii Ars Electronica Center se va desfăşura între 2 şi 8 septembrie 2010 în timpul festivalului Ars Electronica, în Linz, Austria. Experţi din toată lumea în domeniul roboticii, futurologiei şi designului vor lua parte la Festival.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.