Termenul pentru finalizarea autostrăzii Comarnic-Braşov oferit de Viorica Dăncilă

Autor: Mediafax 31 dec. 2018 Știri auto
Termenul pentru finalizarea autostrăzii Comarnic-Braşov oferit de Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar speră ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 va fi desemnat constructorul câştigător.

„E important în 2019 să încep autostrada, să atrag fonduri europene, să susţin investiţiile în România. 2019 să fie un an al investiţiilor. (…) Parteneriatul public privat nu exclude investiţii de la bugetul de stat şi atragerea de fonduri europene. 25% atragere fonduri, spuneţi, gândiţi-vă de la ce procent am plecat. Am reuşit să nu dezangajăm niciun proiect”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Legat de transportul pe cale ferată, premierul spune: „Cred că nu trebuie să ne gândim numai la autostrăzi, ci şi la calea ferată şi toate au fost priorităţi. Şi anul acesta am avut în lucru mai mulţi km de cale ferată şi în 2019 avem în proiect şi încercăm să combinăm construcţia infrastructurii şi să combinăm ce avem. Românii nu mai au răbdare nu putem să le spunem că facem austrostrăzi în 2040”.

Cât priveşte finalizarea autostrăzii spre munte, Viorca Dăncilă susţine că: „am discutat cu Banca Mondială legat de Autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov, dar era gata în 2030-2035 şi românii nu mai au răbadare. Aş putea să dau un termen, dacă în ianuarie desemnăm câştigător, 4 ani e alocat pentru construcţia autostrăzii, să spunem, nu 4 ani, 2024, sper să fie mai repede”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide