Tesla a prezentat un sistem care schimbă bateriile unei maşini electrice în 90 de secunde

Americanii de la Tesla Motors sunt cunoscuţi pentru maşinile lor electrice şi, mai nou, pentru reţeaua de încărcare Supercharger care se va întinde pe întregul teritoriu al Statelor Unite ale Americii şi va permite călătorii gratuite pentru proprietarii modelului Tesla Model S. Acum, însă, compania americană a prezentat o nouă modalitate prin care proprietarii de Model S îşi pot continua drumul fără a fi nevoiţi să aştepte ore întregi pentru ca bateriile să se încarce.

Tesla a prezentat un sistem care schimbă bateriile unei maşini electrice în 90 de secunde Tesla a prezentat un sistem care schimbă bateriile unei maşini electrice în 90 de secunde

Producătorul american Tesla Motors, care produce berlina electrică Model S, a prezentat un sistem care poate schimba pachetul de baterii al unei maşini în 90 de secunde. Asta înseamnă că un proprietar de Tesla Model S nu mai trebuie să aştepte zeci de minute sau ore întregi pentru ca bateriile să se încarce, ci îşi poate continua drumul aproape imediat. De altfel, potrivit companiei americane, întreaga operaţiune de schimbare a bateriilor durează mai puţin timp decât are nevoie cea mai rapidă pompă de benzină din Los Angeles pentru a face un plin.

După ce reţeaua de staţii de schimbare a bateriilor va fi pusă pe picioare, şoferii nu vor mai fi nevoiţi să coboare din maşină pentru a cupla vreun cablu sau pentru a apăsa pe vreun buton. În plus, proprietarii maşinilor vor putea opta între remontarea bateriilor originale la drumul de întoarcere şi păstrarea setului nou de baterii, caz în care vor primi o factură pentru plata diferenţei.

Conform agenţiei de ştiri Reuters, costul unui schimb de baterii se va situa între 60-80 de dolari americani, adică în aceeaşi zonă cu preţul unui plin de benzină în Statele Unite ale Americii.

Sistemul Tesla de schimbare a bateriilor maşinilor electrice e similar cu cel folosit de compania Better Place (care a intrat în faliment) şi se va alătura reţelei de încărcare Supercharger, care oferă curent gratuit pentru încărcarea modelelor Tesla Model S.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.