Tesla îşi propune să înceapă vânzarea lui Model 3 în Europa de luna viitoare

Autor: Marius Vișan 04 ian. 2019 Știri auto
Tesla îşi propune să înceapă vânzarea lui Model 3 în Europa de luna viitoare

Tesla nu a obţinut încă aprobarea din partea autorităţilor din Europa pentru a începe să vândă Model 3 în regiune, însă asta nu îl va împiedica pe producătorul american să înceapă livrările luna viitoare, potrivit europe.autonews.com.

Compania a lucrat în strânsă colaborare cu autorităţile şi se aşteaptă să primească certificarea după ce o parte din angajaţi se vor întoarce din vacanţa de iarnă. 

Începerea livrărilor pentru Model 3 în Europa reprezintă o prioritate Elon Musk. Tesla îşi propune să înceapă vânzarea lui Model 3, în Europa, în februarie.

Cu Model 3 Tesla vizează rivali precum BMW i3 şi VW eGolf. În timp ce pick-up-urile şi SUV-urile reprezintă aproximativ 70% din vânzările de vehicule din S.U.A., europenii încă mai favorizează sedanurile.

„Suntem încântaţi să aducem Modelul 3 în Europa şi China la începutul anului viitor, având în vedere că piaţa de sedanuri în aceste regiuni este chiar mai mare decât în America de Nord”, a spus Musk în timpul cererii de câştiguri din octombrie.

Tesla a obţinut aprobarea pentru cerinţele de siguranţă, zgomot şi mediu de la o autoritate de reglementare olandeză cunoscută sub denumirea de RDW. În conformitate cu normele Uniunii Europene, odată ce un nou vehicul al unui producător de autovehicule a fost certificat de o autoritate naţională, aprobarea este aplicabilă în întregul bloc comercial.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide