Ţi-ar plăcea ca Mazda să reînvie RX-7? Ei bine...

Se pare că Mazda nu a renunţat la fantezia motoarelor rotative. Tot ce trebuie să avem acum cu noi este răbdarea...

Ţi-ar plăcea ca Mazda să reînvie RX-7? Ei bine... Ţi-ar plăcea ca Mazda să reînvie RX-7? Ei bine...

Ce ai zice dacă, la 18 ani de la ieşirea din producţie, Mazda RX-7 ar renaşte şi ar arăta aşa?

Şi nu doar că ar arăta precum cea mai dulce fantezie a ta, dar ar avea şi minunatul motor Wankel sub capotă? OK, ştiu că Wankel nu este chiar unul dintre cele mai nepretenţioase şi mai eficiente şi mai economice motoare şi că Mazda RX-8 - ultima reiterare a Wankelului - a trebuit să-şi ia la revedere de la această lume păgână pentru că nu a reuşit să ţină pasul cu normele de poluare. 

Şi pentru că Mazda îşi ia treaba în serios - când n-a făcut-o? - ţine într-un laborator 30 de ingineri a căror singură misiune este să îmbunătăţească motorul rotativ. Iar cei 30 de magicieni în halate albe pregătesc ceva special pentru aniversarea de 100 de ani de Mazda - lucru declarat chiar de Kenichiro Saruwatari, vicepreşedintele R&D Mazda Europa, într-o discuţie purtată cu Autocar. 

Desigur, domnul Saruwatari nu a confirmat că vom vedea minunăţia de mai sus în 2020, însă informaţiile se împletesc frumos scenariul acesta, nu?

*imaginea de mai sus este o randare, aşa că s-ar putea să nu arate chiar aşa. Însă ai văzut tu în ultimul timp o Mazda urâtă?

via GT Spirit

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.