Toyota Prius - 1 Milion

Cel mai cunoscut model hibrid din istoria automobilului, Toyota Prius, a ajuns în luna aprilie la un număr de aproape 1.028.000 de exemplare vândute.

Toyota Prius - 1 Milion Toyota Prius - 1 Milion
Prima generaţie a hibridului japonez a fost lansată în 1997 şi a fost comercializată pentru început doar în Japonia. Dar isteria mondială a început abia în 2000, când au început vânzările în Europa, şi cel mai important, în SUA, acolo unde în scurt timp succesul a fost răsunător. În 2003 a venit a doua generaţie, pentru ca doi ani mai târziu Toyota să intre şi pe piaţa chineză.

Din cele peste 1 milion de Toyota Prius livrate, aproximativ 591.600 de bucăţi au ajuns la clienţi americani, 315.000 japonezi şi 100.700 europeni. Producătorul japonez a declarat că modelul său a contribuit la o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, Prius eliminând cu aproximativ 4,5 milioane de tone mai puţine decât un model similar pus în mişcare de un motor convenţional.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.