Transsemenic, un nou drum alpin în România

Autor: Adrian Mihălţianu 10 dec. 2014 Știri auto

Transsemenicul e cel mai nou drum alpin din România şi completează frumos tabloul şoselelor montane din ţara noastră, alături de Transfăgărăşan, Transalpina şi Transrarău.

Aşa cum îi spune şi numele, Transsemenicul trece pe lângă munţii Semenic şi face legătura între Reşiţa şi localitatea Slatina-Timiş. Denumirea oficială este Drumul Judeţean 582 (DJ 582), iar lungimea totală este de aproximativ 58 de kilometri.

Drumul a existat şi până acum, însă porţiunea dintre Văliug şi Slatina-Timiş a fost reabilitată recent, după 60 de ani în care s-a degradat continuu, scrie Express de Banat.

Aşa arăta drumul dintre Văliug şi Slatina-Timiş înainte de a fi reabilitat. Foto: Google Street View, 2012

Acum, şoseaua este asfaltată complet de la un capăt la celălalt, reparaţiile la porţiunea stricată fiind făcute din bani europeni.

„Este o investiţie de 121 milioane de lei, a Consiliului Judeţean, din fonduri europene, pe Programul Operaţional Regional. Lucrările au fost finalizate. Este vorba de 36 de kilometri de carosabil reabilitat, de 32 de kilometri de parapet metalic greu şi foarte greu, de circa 240 de podeţe noi, de 66 de podeţe decolmatate. Lucrarea a început târziu, din varii motive, însă a fost finalizată la termen, iar din acest punct de vedere constructorul şi-a făcut datoria. A fost un efort important, o lucrare grea. După cum se ştie, au existat porţiuni de drum unde nu mai exista şosea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Iată drumul pe hartă:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide