Uber lucrează la un algoritm care poate spune dacă pasagerul este beat

Dacă sistemul detectează un comportament ...

Uber lucrează la un algoritm care poate spune dacă pasagerul este beat Uber lucrează la un algoritm care poate spune dacă pasagerul este beat

Uber încearcă să producă un algoritm care foloseşte inteligenţa artificială şi poate determina dacă pasagerul care solicită o comandă este în stare de ebrietate. De asemenea, aplicaţia le va spune şoferilor şi cât de beat este pasagerul care solicită o cursă.

Sistemul care are la baza inteligenţa artificială va putea spune cât de beat este un pasager din felul în care acesta ţine telefonul. Va studia şi prelucra date precum: din câte mişcări reuşeşti să deschizi aplicaţia, în ce zonă atingi ecranul telefonului, cât de repede mergi sau cât timp îţi ia să comanzi o cursă, scrie Digi24.ro

Ce maşini poţi să cumperi de la ANAF cu maximum 5000 de EURO

Dacă sistemul detectează un comportament care nu este în limitele normalului respectivului user îl va avertiza pe şofer, care poate refuza cursa.

De asemenea, Uber lucrează şi la o modalitate prin care şoferii în stare de ebrietate să beneficieze de serviciile companiei, însă să fie preluaţi de şoferi care să aibă experienţă cu pasageri beţi.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.