VIDEO: Lancia Stratos, la volum maxim

Evenimentul Rally Legend din San Marino a fost scena pe care au evoluat 14 Lancia Stratos originale, alături de prototipul de 510 CP, realizat anul acesta pe platforma lui Ferrari F430 Scuderia.

Nostalgicii nemuritoarei Lancia Stratos au oferit un festin de zgomot şi sportivitate, la evenimentul Rally Legend, desfăşurat la San Marino. 14 exemplare perfect conservate şi corespunzător forjate au zburdat pe acele de păr şi pe şicanele puse la dispoziţie de organizatori.

Lancia Stratos, proiectată de celebrul Bertone, folosea mecanica oferită de conaţionalii de la Ferrari, respectiv un V6 de 2,4 litri, grefat direct de pe Ferrari Dino. Acest lucru a ajutat-o pe Stratos să domine Camionatul Mondial de Raliuri de trei ori la rând, între 1974 şi 1976.

La evenimentul Rally Legend din San Marino a participat şi prototipul Stratos de anul acesta, realizat exclusiv pentru omul de afaceri Michael Stoschek. Deşi am aşteptat cu toţii vestea că maşina va intra în producţia de serie, coupe-ul care a primit un V8 de 510 CP de la Ferrari F430 Scuderia va rămâne doar un concept.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.