Viitorul Mitsubishi Lancer EVO 11 va fi hibrid?

Viitorul lui Mitsubishi Lancer EVO e, încă, o necuoscută, dar unele zvonuri confirmă faptul că noul EVO va fi ecologic: Lancer EVO 11 va fi oferit în versiune hibrid.

Viitorul Mitsubishi Lancer EVO 11 va fi hibrid? Viitorul Mitsubishi Lancer EVO 11 va fi hibrid?

După ce zvonurile au lăsat să se înţeleagă că Mitsubishi Lancer EVO nu va mai avea un urmaş, reacţia fanilor i-a făcut pe japonezi să revină asupra deciziei, iar acum cei de la Road and Track afirmă că noul Mitsubishi Lancer EVO 11 va fi o maşină sportivă ecologică - VEZI AICI RANDĂRILE.

Aspectul noului Mitsubishi Lancer EVO 11 va miza în continuare pe o agresivitate accentuată, iar maşina va păstra stilul de berlină în patru uşi. Sub capotă, însă, vom asista la o mică revoluţie, sistemul de propulsie urmând a fi de tip hibrid, după modelul conceptului Mitsubishi PX-MiEV.

În cazul conceptului de la Salonul Auto Tokyo 2009, este vorba despre un sistem plug-in hibrid, cu un motor electric alimentat de la baterii Li-Ion (care pot fi încărcate şi de la priză) asociat cu un motor termic de 1,6 litri, care are rol de generator de curent pentru baterii, dar asigură şi putere suplimentară la acceleraţii sau viteze mari.

La Mitsubishi Lancer EVO 11, acest sistem hibrid va presupune un motor electric mai potent, dar şi un motor pe benzină cel mai probabil dotat cu turbo, ansamblul urmând să asigure o putere maximă mai mare de 300 CP. Nu va lipsi sistemul de tracţiune integrală S-AWC, cu sistem Active Yaw Control, aşa încât suntem încrezători în performanţele noului Lancer EVO 11.

Pentru fani este o veste cu atât mai bună cu cât unele zvonuri spuneau că urmaşul lui Lancer EVO 10 se va baza pe serviciile unui motor... diesel. Ceea ce era în contradicţie cu aşteptările celor pentru care Lancer EVO înseamnă sportivitate şi ambianţă sonoră racing.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.