Voucherele din Programul Rabla, utilizate drept avans pentru achiziţionarea primei maşini

Voucherele obţinute prin Programul Rabla vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziţionarea ...

Voucherele din Programul Rabla, utilizate drept avans pentru achiziţionarea primei maşini Voucherele din Programul Rabla, utilizate drept avans pentru achiziţionarea primei maşini

 


Voucherele obţinute prin Programul Rabla vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziţionarea unui autoturism nou prin Programul Prima maşină, a decis Guvernul prin hotărâre, informează Mediafax.ro.

"Actul normativ corelează cele două programe guvernamentale astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional va putea achiziţiona un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autorurisme noi, folosind facilitatea acordată prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din preţul de achiziţie a noului autoturism'', se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Guvern.

Prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanţii guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui preţ nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.

Prin aceeaşi hotărâre, Guvernul a stabilit ca pentru 2016 plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul Programului Prima maşină este de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru 2015. Pentru anul trecut, plafonul alocat garanţiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei. Până la finalul anului 2015, au fost acordate 193 de garanţii, potrivit sursei citate.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.