VW - primii ca valoare bursieră

Acţiunile VW au crescut spectaculos în ultima săptămână, devenind cele mai bine cotate pe bursa de la Tokyo şi depăşind astfel Toyota.

VW - primii ca valoare bursieră VW - primii ca valoare bursieră

Acţiunile Volkswagen au crescut în ultimul an cu 87 %, urcare realizată chiar în condiţiile unui declin a preţurilor acţiunilor pe bursa de la Tokyo. Astfel grupul german a reuşit să depăşească Toyota, consorţiu ale cărui acţiuni au fost mult timp cele mai bine cotate pe piaţa bursieră niponă. În ultima luna acţiunile Toyota au ajuns la nivelul cel mai scăzut din ultimii 4 ani, scăzând cu 4,9%.

Creşterea acţiunilor VW este datorată tranzacţiei majoritare de titluri pe care Porsche a demarat-o. Martin Winterkorn, CEO-ul VW, este foarte încrezător că grupul ţşi ma atinge obiectuvele financiare în acest an, deşi asistăm la o recesiune economică globală.  Veniturile nete totale estimate pentru 2008 sunt de 4.8 miliarde de euro şi aceeaşi ţintă va fi menţinută şi pentru anul viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.