VW recheamă în service un sfert de milion de maşini diesel din cauza... proprietarilor!

Acţiunea se petrece în SUA şi Canada, dar nu e cauzată de vreun defect de proiectare a maşinilor VW. Pur şi simplu, oficialii Volkswagen au decis să monteze, pe cheltuiala lor, un... sistem ”anti-indolenţă”!

VW recheamă în service un sfert de milion de maşini diesel din cauza... proprietarilor! VW recheamă în service un sfert de milion de maşini diesel din cauza... proprietarilor!

Americanii încep să cumpere din ce în ce mai mult maşini mici cu motoare diesel, iar Volkswagen este printre liderii de piaţă din acest nou domeniu pentru cei de peste ocean. Ceea ce aduce cu sine şi o serie de probleme neaşteptate.

Cum ar fi alimentarea maşinilor diesel cu... benzină. Exact, foarte mulţi americani şi canadieni care şi-au cumpărat maşini VW Golf şi Jetta diesel în perioada 2009-2012 au făcut această confuzie (ţeava pistolului de benzină fiind mai subţire decât gura de alimentare) şi s-au trezit cu vizite costisitoare în service.

Mai rău este faptul că alimentarea cu un combustibil neconform duce la pierderea garanţiei, ceea ce i-a făcut pe mulţi utilizatori nemulţumiţi să înainteze plângeri către NHTSA. În urma investigaţiilor, autorităţile au ajuns la concluzia că producătorul german nu are de ce să fie acuzat, deci nu s-a emis niciun fel de ordin de rechemare în service.

Totuşi, pentru a evita un scandal mediatic, deşi e clar că VW nu are nici o vină, producătorul german a decis ca pentru modelele din 2013 să modifice sistemul de alimentare al maşinilor cu motoare diesel. Astfel, clapeta gurii de alimentare nu se va mai deschide dacă nu va fi folosită pompa corespunzătoare.

În plus, VW SUA va rechema în service un sfert de milion de maşini diesel, pe propria cheltuială, pentru a le adapta şi acestora un sistem care să-i împiedice pe utilizatori să mai facă erori la alimentare.

Aşadar, o lecţie dură şi costisitoare, care ar trebui însuşită cât mai repede şi de ceilalţi producători care intră în domeniul diesel în SUA şi Canada: uneori, mesajele de avertizare nu sunt suficiente dacă publicul este... foarte neatent.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.