Zotye vrea să devină mare

Înainte că Volkswagen să aplice designul modelului Golf 6 şi pe versiunea sedan a acestuia, chinezii au reuşit să pună la punct un model în 4 uşi inspirat direct din hatchbackul european. Şi nici nu vă imaginaţi de unde este împrumutată platforma tehnică.

Zotye vrea să devină mare Zotye vrea să devină mare

Zotye este un producător chinez de care probabil nu aţi auzit până acum. Este şi normal, este încă un producător mic, dar care are aspiraţii mari, şi vrea să ajungă, evident, mare. Folosindu-se de platforma tehnică a lui Fiat Sienna (sau Fiat Albea pe înţelesul tuturor), "recuperată" de pe urmă unui join-venture între Fiat şi Nanjing, chinezii au grefat partea frontală de la Volkswagen Golf 6 şi iată că au ajuns la un nou model.

Avem aşadar, un constructor chinez la inceput de drum, gradul de originalitate fiind redus, aproape de zero. Acesta poate fi însă primul pas, pentru ca mai apoi, Zotye să fie unul dintre acei producători chinezi care vor cumpăra o marcă de prestigiu europeană. Cine ar fi crezut acum 10 ani că, de exemplu, acest lucru se va întâmpla cu Volvo şi cu Geely?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.