De ce este invidiat Nissan Qashqai de Honda şi alţi constructori?

Nissan Qashqai. Unul dintre cele mai de succes crossover-uri din noua eră. O maşină care a înregistrat un succes peste aşteptări şi continuă să facă vâlvă. Pentru că ”are cu ce”.

De ce este invidiat Nissan Qashqai de Honda şi alţi constructori? De ce este invidiat Nissan Qashqai de Honda şi alţi constructori?

Recent, cei de la Honda, prin vocea preşedintelui Takanobu Ito, şi-au arătat aprecierea, ba chiar invidia, în privinţa crossoverului compact Nissan Qashqai - şi au şi de ce, deoarece, în Europa, Qashqai s-a vândut mai bine decât toate modelele Honda la un loc în 2011...

Honda nu sunt singurii care apreciază succesul celor de la Nissan cu al lor Qashqai, care, în patru ani şi jumătate de producţie, a ajuns la un milion de exemplare produse. Pe lângă asta, Qashqai a reuşit să se claseze de două ori chiar şi în TOP 10 cele mai bine vândute modele din Europa (singurul crossover cu o asemenea performanţă), iar marea surpriză a adus-o ADAC în 2010, când Qashqai a fost singura maşină japoneză din TOP 10 maşini fiabile în Germania.

Qashqai este, cel puţin pe plan european (fiind produs în Anglia, la fabrica din Sunderland), piatra de temelie pentru vânzările Nissan. Producătorul japonez a înregistrat în 2011 un record în ce priveşte vânzările de maşini noi din Europa, cu o creştere de 25% faţă de 2010. Din cele aproape 700.000 de maşini vândute, peste 250.000 au fost Qashqai şi Qashqai+2 - adică peste o treime din Nissan-urile cumpărate de europeni au fost Qashqai!

Nici un alt mare constructor auto nu se poate lăuda cu un astfel de succes al unui model crossover-SUV, nici cu un asemenea procent din totalul vânzărilor de maşini în Europa.

Care e secretul succesului lui Nissan Qashqai? Încerc să dau un răspuns, pe baza contactului pe care l-am avut în mai multe rânduri cu acest model.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.