Andrei Mitraşcă, primul român care participă la Pikes Peak

Pilotul Andrei Mitraşcă, din cadrul echipei Avia Motors Alto Syncro, e primul român care va participa la cursa de hill climb de la Pikes Peak, în Colorado, Statele Unite ale Americii. Aceeaşi cursă la care Sebastien Loeb a distrus recordul precedent în timpul cursei din 2013.

Andrei Mitraşcă, primul român care participă la Pikes Peak Andrei Mitraşcă, primul român care participă la Pikes Peak

Andrei Mitraşcă e primul pilot român din istorie care va reprezenta ţara noastră în cadrul competiţiei americane de viteză în coastă Pikes Peak. El a pornit deja în drumul către Statele Unite ale Americii, alături de maşina cu care va concura – un Seat Ibiza Cupra diesel.

Andrei, alături de maşina care îl va duce la 4.300 m altitudine

Mitraşcă face parte din echipa de raliuri Avia Motors Alto Syncro şi este multiplu campion în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă DUNLOP. „După cinci ani de podiumuri fără abandon petrecuţi în CNVC Dunlop, am decis să iau startul în cursa vieţii mele”, a declarat pilotul român. „Am început pregătirile în urmă cu un an. La Pikes Peak voi participa cu RUXI (numele de alint al maşinii sale – n.a.), cu care am înregistrat toate succesele de până acum şi care este, în momentul de faţă, una dintre cele mai fiabile maşini de curse din România”, a adăugat Andrei Mitraşcă.

Să-i urăm succes, aşadar

În cursa din acest an de la Pikes Peak, pilotul român va lua startul la clasa Time Attack 2wd, unde există în jur de 70 de maşini înscrise. Mitraşcă a spus că nu are ca ţintă podiumul, însă e sigur că nu va trece ultimul linia de sosire.

Pikes Peak International Hill Climb se desfăşoară în 29 iunie 2014 pe legendarul traseu din Colorado Springs, Statele Unite ale Americii. Acelaşi traseu de 20 de kilometri cu 159 de viraje unde francezul Sébastien Loeb a intrat în cărţile de istorie în 2013, după ce a spulberat recordul precedent, parcurgând drumul în opt minute şi 13,878 de secunde.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.