Le Mans 2014: Toyota pleacă din pole position

Autor: Iulian Dnistran 13 iun. 2014 Alte sporturi

Echipa Toyota Racing va pleca din pole position la ediţia din 2014 a legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans, după ce, în 2013, a reuşit un loc doi pe podium. În clasa de top LMP1 – H, Toyota este urmată de Porsche, cu unul dintre cele două exemplare 919 Hybrid.

Echipa Toyota, extrem de mulţumită de rezultatul calificărilor

Audi, marele câştigător de anul trecut, va pleca în cursă de pe locul cinci, după ce unul dintre piloţii care au contribuit la victoria din 2013, Loic Duval, a fost implicat într-un accident teribil din care a scăpat cu viaţă.

La categoria LMP2, pole-ul a fost obţinut de echipa TDS Racing, urmată de Jota Sport şi OAK Racing.

Singurul Alpine din cursă porneşte la drum de pe poziţia a cincea în categoria LMP2

Actorul şi pilotul Patrick Dempsey, cunoscut mai mult pentru rolul său din serialul Anatomia lui Grey şi mai puţin pentru activitatea sa în sporturile cu motor, a reuşit un loc şapte la categoria LMGTE Am cu al său Porsche 911 RSR pe care îl împarte cu piloţii Joe Foster şi Patrick Long. De altfel, Dempsey (sau McDreamy, după porecla din serialul TV), a participal la Le Mans şi în 2013.

Doctorul Shepherd din Anatomia lui Grey e bun şi cu volanul, nu doar cu actoria

Prototipul electric Nissan ZEOD, care poartă numărul de concurs zero, a reuşit un timp admirabil în urma sesiunilor de calificare – 3:50,185, cu câteva secunde bune înaintea maşinilor de la clasa LMGTE Pro, unde concurează modele ca Porsche 911 şi Chevrolet Corvette. Cu toate acestea, monopostul electric Nissan concurează într-o clasă proprie – CDNT – unde nu mai există alte maşini înscrise.

Ediţia cu numărul 82 a cursei de 24 de ore de la Le Mans începe mâine, 14 iunie, la ora 16:00 (ora României) şi poate fi urmărită în direct pe Eurosport şi Eurosport 2.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide