Mercedes-AMG GT3 e pregătit să îţi bântuie visele. UPDATE

Ştii deja cum arată versiunea de stradă a noului Mercedes-AMG GT. De fapt, dacă ne întrebi pe noi, o să spunem că e chiar frumos înlocuitorul lui SLS AMG. Dar să ştii că nu o să spunem acelaşi lucru şi despre fratele lui gândit pentru circuit - Mercedes-AMG GT3.

Mercedes-AMG GT3 e pregătit să îţi bântuie visele. UPDATE Mercedes-AMG GT3 e pregătit să îţi bântuie visele. UPDATE

Noul Mercedes-AMG GT va avea, de anul viitor, un frate mai mare şi mai bătăuş, denumit GT3. Dar, din fericire pentru noi toţi, acesta nu o să fie disponibil pentru lumea largă, fiindcă e destinat exclusiv uzului pe circuit.

De spunem din fericire? Păi, uită-te la poza de mai jos şi spune-ne dacă nu ţi se pare o maşină înfricoşătoare, fiindcă noi credem că arată ca un personaj foate rapid şi foarte hotărât din cele mai agitate vise ale noastre.

Iar asta e foarte bine, fiindcă noul Mercedes-AMG GT3, care înlocuieşte vechiul SLS AMG GT3, va avea de înfruntat o competiţie acerbă atunci când va intra în lumea motorsportului în 2016. Şi suntem destul de siguri că va fi o privelişte destul de neplăcută în oglinda retrovizoare.

Potrivit informaţiilor oficiale, sub capotă s-a renunţat la V8-ul biturbo de 4,0 litri prezent în varianta de stradă în favoarea V8-ului de 6,3 litri folosit de predecesorul său. Puterea (pe care nu o cunoaştem momentan) merge către roţile din spate printr-o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte încorporată în puntea spate.

În interior, şoferul stă pe un scaun de curse din fibră de carbon şi e înconjurat de o mare de fibră de carbon. Protecţia este asigurată de un roll cage făcut din otel.

Primele exemplare o să ajungă la echipele de curse la sfârşitul lui 2015, dar până atunci o să-l vedem la Salonul Auto Geneva 2015, unde sperăm să nu ne mănânce de vii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.