Premieră la Pikes Peak 2015: o maşină electrică a câştigat faimoasa „cursă către nori”

Pikes Peak International Hill Climb 2015 s-a încheiat ieri în Statele Unite ale Americii cu o premieră pentru faimoasa competiţie de viteză în coastă: pentru prima dată în istorie, o maşină electrică a obţinut prima poziţie în clasamentul general.

Premieră la Pikes Peak 2015: o maşină electrică a câştigat faimoasa „cursă către nori” Premieră la Pikes Peak 2015: o maşină electrică a câştigat faimoasa „cursă către nori”

Ediţia din 2015 a celebrei curse de viteză în coastă Pikes Peak International Hill Climb s-a încheiat cu o premieră pentru competiţia desfăşurată în fiecare an în statul american Colorado: o maşină electrică a terminat pe prima poziţie a clasamentului general.

Mai exact, veteranul Rhys Millen a obţinut cel mai bun timp din 2015 la volanul prototipului electric Drive eO PP03, stabilind, totodată, un nou record la categoria vehiculelor electrice, timpul său fiind de nouă minute şi 7,222 secunde. Sigur, nu a fost la fel de rapid ca recordul absolut stabilit în 2013 de Sebastien Loeb, dar tot a fost bine.

Pe locul al doilea a terminat Nobuhiro „Monster” Tajima, care a condus tot un vehicul electric - Rimac E-Runner Concept_One.

Maşina câştigătoare, Drive eO PP03, a fost construită special pentru ediţia cu numărul 93 a cursei de la Pikes Peak. Şi a fost construită bine de tot: 1.020 kW (1.368 CP) şi 2.160 Nm trimişi către toate cele patru roţi, o greutate totală de 1,2 tone şi o viteză maximă de 260 km/h.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.