Yokohama îşi încearcă norocul la Pikes Peak cu maşina electrică HER-02

Yokohama îşi încearcă norocul la Pikes Peak cu maşina electrică HER-02

Producătorul japonez de anvelope Yokohama va încerca şi în 2013 să câştige cursa de urcare de la Pikes Peak la categoria vehicule electrice cu modelul HER-02.

Yokohama îşi încearcă norocul la Pikes Peak cu maşina electrică HER-02 Yokohama îşi încearcă norocul la Pikes Peak cu maşina electrică HER-02

La cursa de urcare Pikes Peak din 2013 vor participa, pe lângă 208-ul lui Sebastien Loeb şi GT86-le lui Nobuhiro „Monster” Tajima, câteva vehicule electrice. Printre ele se numără şi modelul HER-02 al celor de la Yokohama, care a fost dezvoltat în anul 2009 şi care a participat la trei ediţii ale concursului american până în prezent.

Japonezii speră că maşina lor electrică va avea o evoluţie mai bună decât anul trecut, când a parcurs traseul cu 156 de viraje în 11 minute şi 58,974 de secunde, cu mai bine de 20 de secunde mai rapid decât în 2011.

Yokohama HER-02 are un motor electric care dezvoltă echivalentul a 255 CP şi învârte roţile din spate. Curentul vine de la un set de baterii litiu-ion Panasonic de 37 kWh, iar greutatea totală a maşinii este de 1.150 kg

Maşina cu şasiu tubular a japonezilor va avea parte de nişte concurenţi pe măsură, printre care un BMW M3 E36 transformat într-un vehicul electric cu 342 CP şi monopostul leton Drive-eO cu tracţiune integrală şi o putere totală de 540 CP.

Ediţia cu numărul 91 a cursei de urcare Pikes Peak (Pikes Peak International Hill Climb - PPIHC) se va desfăşura în 30 iunie 2013.

Video Yokohama HER-02:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.