Cursa de F1 din Bahrain, desfăşurare incertă

Chiar dacă etapa din Bahrain este programată să se desfăşoare săptămâna viitoare, nu se ştie sigur dacă aceasta va avea loc din cauza situaţiei politice.

Cursa de F1 din Bahrain, desfăşurare incertă Cursa de F1 din Bahrain, desfăşurare incertă

Situaţia politică tensionată din micul stat arab este departe de a se fi încheiat, acest lucru punând sub semnul întrebării desfăşurarea cursei de Formula 1, programată săptămâna viitoare pe circuitul din Bahrain. Anul trecut, cursa a fost anulată din aceleaşi motive, stârnind numeroase comentarii.

Chiar dacă Bernie Ecclestone a declarat că echipele pot hotărî singure dacă vor participa sau nu la Marele Premiu al Bahrain-ului, FOTA (Formula One Teams' Association) a afirmat într-un comunicat de presă că singurul organism abilitat să decidă anularea cursei este FIA, adică Bernie Ecclestone într-un fel sau altul.

De fapt, nimeni din cadrul echipelor nu vrea să îşi asume responsabilitatea şi să afirme public că nu doreşte să participe la cursă pentru că nu doreşte să încalce acordul Concorde, care sancţionează financiar echipele care refuză să participe la curse.

Pe de altă, parte FIA nu doreşte să anuleze cursa din cauza beneficiilor financiare mai mult decât generoase oferite de organizatorii din Bahrain pentru a fi incluşi în calendarul competiţional al Formulei 1.

O decizie finală în ceea ce priveşte desfăşurarea cursei din Bahrain urmează să fie luată ,cel mai probabil, în paddock-urile circuitului de la Shanghai după Marele Premiu al Chinei, programat weekend-ul acesta.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.