Cursa de F1 din Bahrain, desfăşurare incertă

Autor: Tiberiu Abagiu 11 apr. 2012 Formula 1

Situaţia politică tensionată din micul stat arab este departe de a se fi încheiat, acest lucru punând sub semnul întrebării desfăşurarea cursei de Formula 1, programată săptămâna viitoare pe circuitul din Bahrain. Anul trecut, cursa a fost anulată din aceleaşi motive, stârnind numeroase comentarii.

Chiar dacă Bernie Ecclestone a declarat că echipele pot hotărî singure dacă vor participa sau nu la Marele Premiu al Bahrain-ului, FOTA (Formula One Teams’ Association) a afirmat într-un comunicat de presă că singurul organism abilitat să decidă anularea cursei este FIA, adică Bernie Ecclestone într-un fel sau altul.

De fapt, nimeni din cadrul echipelor nu vrea să îşi asume responsabilitatea şi să afirme public că nu doreşte să participe la cursă pentru că nu doreşte să încalce acordul Concorde, care sancţionează financiar echipele care refuză să participe la curse.

Pe de altă, parte FIA nu doreşte să anuleze cursa din cauza beneficiilor financiare mai mult decât generoase oferite de organizatorii din Bahrain pentru a fi incluşi în calendarul competiţional al Formulei 1.

O decizie finală în ceea ce priveşte desfăşurarea cursei din Bahrain urmează să fie luată ,cel mai probabil, în paddock-urile circuitului de la Shanghai după Marele Premiu al Chinei, programat weekend-ul acesta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide