Haga duce Yamaha pe primul loc

La Donington, Noriuki Haga a adus echipei de uzină Yamaha prima victorie din acest an în Campionatul Mondial de Superbike.

Haga duce Yamaha pe primul loc Haga duce Yamaha pe primul loc
Prima cursă a fost câştigată de James Toseland în şaua unei Honda, urmat de Troy Corser pe Yamaha. Ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de pilotul echipei Suzuki, nimeni altul decât ex-campionul de la MotoGP 125/250, Max Biaggi ,venit anul acesta în WSBK după mai multe sezoane fără rezultate remarcabile în clasa regină a motomondialului de viteză.

Haga s-a impus în cea de a doua cursă după o luptă strânsă cu Împăratul Roman, care pare a regăsi în superbike forma pe care nu a găsit-o în MotoGP.

La finalul cursei, ecartul afişat pe cronometrul oficial a fost de numai 111 miimi de secundă. Locul al treilea a fost ocupat de cel de al doilea pilot al echipei Yamaha, Troy Corser.

În clasamentul general conduce Toseland cu 115 puncte, urmat de italianul Max Biaggi la numai 5 puncte în spate. Locurile trei şi patru sunt împărţite între cei doi piloţi ai echipei Yamaha: Noriyuki Haga cu 88 de puncte şi Troy Corser cu 81 de puncte.

La constructori, conduce Honda cu 124 de puncte, urmată de Suzuki cu 110 şi Yamaha cu 98 de puncte. Alergând cu modelul de anul trecut, 1098 nefiind conform cu regulamentul anului 2007, liderul de anul trecut, Ducati, nu reuşeşte decât un loc patru cu 94 de puncte.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.