Raliul Tunisiei - Locul 18 pentru un român

Marcel Butuza- locul 18 în Raliul Tunisiei, Cel mai bun rezultat românesc într-un rally-raid de talie mondială.

Raliul Tunisiei - Locul 18 pentru un român Raliul Tunisiei - Locul 18 pentru un român
După doar două luni de la revenirea din raliul Dakar, Marcel Butuza a început pregătirile pentru ediţia 2008 a celui mai greu rally-raid al lumii, concurând în Rally Optic 2000 (Raliul Tunisiei).

Primul raid mondial, din sezonul 2007, a debutat pe 30 martie în oraşul francez Brignoles unde au avut loc verificările tehnice şi a continuat cu drumul către Marsilia, port unde concurenţii s-au îmbarcat pentru a ajunge în Corsica, pentru prima probă a raliului. Din Corsica s-a mers în Tunisia unde au fost parcurşi 2.632 de kilometri în perioada 2-8 aprilie.

Pentru Marcel Butuza (KTM 525), Raliul Tunisiei a debutat cu probleme tehnice, în proba specială din Corsica reuşind cu greu să se claseze, insa ajungerea in Africa a imbunatatit lucrurile in doua etape reusind sa termine in primii 15.

Pe 8 aprilie, chiar în ziua în care se celebrează cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, Marcel Butuza a ajuns la finişul Raliului Tunisei, terminând primul raid internaţional după Dakar pe locul 18.

Pentru a parcurge cei 2.808 km cât a măsurat cea de a 19-a ediţie a Rally Optic 2000, Marcel a avut nevoie de 28h 18' 20", cu doar 6 ore mai mult decât câştigătorul Marc Coma.
 
Locul 18 obţtinut de Marcel Butuza în Rally Optic 2000 este cea mai bună clasare românească într-un raliu de talie mondială. Performanţa anterioară - locul 19 în Desert Challenge (2006) aparţine tot pilotului braşovean.
 
După ce a petrecut Paştele în şaua motocicletei concurând prin nisipurile Africii, Marcel Butuza va reveni astăzi în România cu o cursă Milano-Bucureşti care va ateriza pe aeroportul Otopeni la ora 18:30.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.