Conceptul Opel Adam R2 vine la Geneva

Autor: Tudor Rus 05 feb. 2013 Raliuri

Dacă proaspătul lansat Opel Adam pune accent pe personalizare şi lifestyle, conceptul R2 e făcut să joace în altă ligă. Programat pentru lansarea oficială la Salonul Auto Geneva 2013, bazat pe modelul Adam Cup, conceptul a primit un kit de caroserie OPC, o suspensie sport calibrată pentru rularea pe macadam şi asfalt, frâne Brembo cu etriere cu patru pistonaşe şi jante ultra-uşoare.

În stilul impus de regulamentele FIA, o mare parte din componentele de la interior au dispărut pentru a face loc scaunelor de curse Sparco şi cuştii de protecţie la răsturnare.

Conceptul R2 îşi trage puterea dintr-un propulsor EcoTec de 1,6 l de 185 CP şi cuplu maxim de 190 Nm. Motorul este cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu cinci trepte, care direcţionează toată puterea spre puntea din faţă.

Conform Opel, proiectul va fi definitivat în cursul acestui an, iar produsul finit va putea luat startul în fiecare campionat naţional din Europa. Imagini cu Opel Adam R2 aveţi la dispoziţie în galeria FOTO de mai sus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide