Loeb câştigă Raliul Finlandei

Obiectivul a fost îndeplinit! Sebastien Loeb a reuşit să câştige primul loc în Raliul Finlandei, competiţie dominată de nordici. Francezul se află la doar un punct în spatele liderului din clasamentul general.

Loeb câştigă Raliul Finlandei Loeb câştigă Raliul Finlandei

masini raliu, raliuri, citroenCuplul de piloţi Sebastien Loeb şi  Daniel Elena şi-au îndeplinit obiectivul propusînaintea comopetiţiei desfăşurată în perioada 31 iulie - 3 august, cucerind trofeul finlandez. Ediţia cu numărul 58 a Raliului Finlandei a adus victoria pentru Citroën atât prin ocupanţii locului 1 cât şi prin cei de pe locul 4, Dani Sordo şi Marc Marti, care au punctat şi ei tot pentru Citroën. Însă lider în clasamentul general al constructorilor rămâne tot Ford la 3 puncte diferenţă de grupul auto francez.

Cu privire la duritatea circuitului Loeb declara: "Am fost nevoiţi să mergem la limită tot timpul, dar până la urmă a meritat." Succesul din Raliul Finalndei l-a apropiat pe Loeb în clasamentul general la doar un punct diferenţă de liderul Mikko Hirvonen de la Ford. Chiar dacă la finalul primei zile Loeb era liderul incontestabil al circuitului, în cea de a doua zi lupta pe speciale a fost strânsă, pilotul francez câştigând doar 3 dintre ele.

Raliul Finalndei este unul din cele mai spectaculoase circuite din cadrul competiţiei WRC, fiind dominat de scandinavi cu doar 4 excepţii în cei peste 50 de ani în care a fost organizat : Didier Auriol, spaniolul Carlos Sainz,  Markko Martin şi acum Loeb.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.