Raliul Dakar 2015, prima zi: Duster e în top 5, românii în top 50

După prima etapă a Raliului Dakar 2015, un Renault Duster al echipei argentiniene cu acelaşi nume a ajuns pe locul cinci în clasamentul general. Totodată, românul Mani Gyenes, care participă la clasa moto, a reuşit să se claseze în primii 50 de concurenţi din 160.

Raliul Dakar 2015, prima zi: Duster e în top 5, românii în top 50 Raliul Dakar 2015, prima zi: Duster e în top 5, românii în top 50

Prima etapă a Raliului Dakar 2015 a adus surprize plăcute pentru cei doi români care ne reprezintă ţara în acest an la rally-raidul sud-american, dar şi pentru echipa Renault Duster Argentina care participă cu două prototipuri Renault Duster.

Emiliano Spataro, unul dintre cei doi piloţi ai echipei Renault Duster Argentina, a reuşit un loc cinci după prima zi a competiţiei, în vreme ce coechipierul său – Jose Garcia – a terminat pe locul 37. Totodată, un al treilea Renault Duster, condus de Fernando Luis Bradach, a trecut linia de sosire a primei zile pe locul 97 din 135.

Argentinienii vor să termine în top 10 în 2015

În urma penalizărilor, câştigătorul primei etape la categoria auto a fost Orlando Terranova, cu al său Mini, urmat de americanul Robby Gordon cu deja binecunoscutul său prototip de Hummer.

La categoria moto, etapa a fost câştigată de britanicul Sam Sunderland, iar românul Mani Gyenes a reuşit un loc 47 din 160, în vreme ce al doilea român de la Dakar 2015 – Marcel Butuza – a terminat prima zi pe locul 51.

Britanicul Sam Sunderland a mai participat la Dakar în 2012 şi 2014, dar de fiecare dată a abandonat

La camioane, primele trei locuri au fost ocupate de Hans Stacey, Marcel Van Vliet, respectiv Ales Loprais. Ignacio Casale a reuşit să termine primul etapa de start la categoria quad, fiind urmat de Rafal Sonik şi Sergio Lafuente.

Raliul Dakar 2015 se desfăşoară în perioada 4-17 ianuarie 2015. Traseul traversează statele sud-americane Argentina, Chile şi Bolivia şi are o lungime totală cuprinsă între 8.000 şi 9.000 km, în funcţie de categoria de concurs.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.