Sebastien Loeb va concura în Raliul Monte Carlo 2015 cu un DS3 WRC

Autor: Iulian Dnistran 25 nov. 2014 Raliuri

După ce a câştigat de nouă ori Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) şi a spulberat recordul la cursa americană Pikes Peak, francezul Sébastien Loeb şi-a găsit un loc confortabil în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) alături de Citroën, unde a obţinut locul trei după primul sezon.

Acum, Loeb a anunţat că va participa în prima etapă WRC din 2015, şi anume Raliul Monte Carlo, care se desfăşoară în perioada 22-25 ianuarie. Francezul îl va avea alături pe copilotul său de încredere Daniel Elena, iar maşina aleasă este un Citroën DS3 WRC, dar trebuie menţionat că multiplul campion mondial nu va participa în toate etapele din 2015. De fapt, singura etapă confirmată până acum este cea din Monte Carlo.

Înainte de a ajunge la Monte Carlo, francezul s-a reîncălzit în Rallye du Var alături de soţia sa, Severine, care a jucat rolul de copilot.

Sébastien Loeb este cel mai de succes pilot de raliuri din istorie, cu 78 de victorii de etapă şi nu mai puţin de nouă titluri mondiale. Fost gimnast de carieră, Loeb a intrat în lumea raliurilor în 1995, la vârsta de 21 de ani, iar în 2001 a câştigat campionatul mondial de raliuri pentru juniori (JWRC).

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide