Sebastien Loeb va concura în Raliul Monte Carlo 2015 cu un DS3 WRC

Francezul Sébastien Loeb se va întoarce, pentru scurtă vreme, în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Deşi sună ca un mare coşmar pentru toţi ceilalţi concurenţi, Loeb va participa pentru început, doar la Raliul Monte Carlo din 2015.

Sebastien Loeb va concura în Raliul Monte Carlo 2015 cu un DS3 WRC Sebastien Loeb va concura în Raliul Monte Carlo 2015 cu un DS3 WRC

După ce a câştigat de nouă ori Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) şi a spulberat recordul la cursa americană Pikes Peak, francezul Sébastien Loeb şi-a găsit un loc confortabil în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) alături de Citroën, unde a obţinut locul trei după primul sezon.

Acum, Loeb a anunţat că va participa în prima etapă WRC din 2015, şi anume Raliul Monte Carlo, care se desfăşoară în perioada 22-25 ianuarie. Francezul îl va avea alături pe copilotul său de încredere Daniel Elena, iar maşina aleasă este un Citroën DS3 WRC, dar trebuie menţionat că multiplul campion mondial nu va participa în toate etapele din 2015. De fapt, singura etapă confirmată până acum este cea din Monte Carlo.

Înainte de a ajunge la Monte Carlo, francezul s-a reîncălzit în Rallye du Var alături de soţia sa, Severine, care a jucat rolul de copilot.

Sébastien Loeb este cel mai de succes pilot de raliuri din istorie, cu 78 de victorii de etapă şi nu mai puţin de nouă titluri mondiale. Fost gimnast de carieră, Loeb a intrat în lumea raliurilor în 1995, la vârsta de 21 de ani, iar în 2001 a câştigat campionatul mondial de raliuri pentru juniori (JWRC).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.