Acțiune de colectare a deșeurilor de pe Dunăre organizată de Audi Environmental Foundation și fundația Ferry Porsche

Autor: Marius Vișan 12 apr. 2022 Știri auto

Fundația Ferry Porsche, producătorul german de cosmetice BABOR BEAUTY GROUP, startup-ul pentru protecția mediului everwave și Fundația Audi pentru Protecția Mediului au demarat împreună o misiune de curățare a deșeurilor.

Astfel, în preajma Zilei Pământului (22 aprilie), cvartetul a lansat ambarcațiunea de colectare a deșeurilor CollectiX. Este o ambarcațiune a startup-ului pentru protecția mediului everwave.

Echipată cu o bandă rulantă și cu senzori inteligenți, ambarcațiunea va colecta informații despre cantitatea, tipul și componența deșeurilor. Pe baza acestor informații, vor putea fi dezvoltate soluții pe termen lung, precum și măsuri de prevenție pentru această regiune.

Intră în GALERIA FOTO

Per total, ambarcațiunea va colecta timp de cinci săptămâni deșeuri din plastic și alte materiale din Dunăre și din afluenții săi.

Al doilea cel mai mare fluviu European își croiește drumul din Germania până în România, unde se varsă în Marea Neagră. Dunărea se numără printre cele mai poluate ape de pe continentul european. Iar apele curgătoare afectează și oceanele, deoarece mare parte din deșeurile lumii ajung în oceane aduse de apele curgătoare.

„Apa este o resursă esențială. Viitorul nostru va fi acceptabil doar dacă protejăm permanent și sustenabil apa potabilă,” explică Rüdiger Recknagel, Directorul Fundației Audi pentru Mediu. „Fiecare dintre noi patru parteneri ne urmăm viziunea de a ne aduce propria contribuție la protejarea mediului. Datorită colaborării noastre, am reușit să dublăm timpul de operare al ambarcațiunii comparativ cu anul precedent. Astfel se arată clar că munca în echipă este cheia succesului.”

Suplimentar față de acțiunea de cinci săptămâni de curățare a deșeurilor, pe parcursul anului, partenerii organizează și diferite programe de educare și informare pentru copii, precum și activități adiționale de curățare a deșeurilor pe uscat.

Anul trecut, Fundația Audi pentru Protecția Mediului, BABOR și startup-ul pentru protecția mediului everwave au curățat în Serbia peste 3,2 tone de plastic din Dunăre. Această cantitate este echivalentul a 110.340 de sticle de 1 litru din plastic. Complementar la colectarea efectivă a deșeurilor, participanții doresc, de asemenea, să dea un exemplu de colaborare între diferite industrii.

Astfel, misiunea lor capătă anul acesta și mai mult avânt, având în vedere că acum a urcat la bord și un nou partener: Fundația Ferry Porsche.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CHINDRIS


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide